CRDL onderdeel van startup en scale-up missie naar invloedrijke techbeurs in Las Vegas

28 september 2022

CRDL, vakjurywinnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018, maakt onderdeel uit van de Nederlandse startup en scale-up missie naar de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas van 5-8 januari 2023. CES is de meest invloedrijke techbeurs ter wereld in Las Vegas. CRDL werd uitgenodigd en geselecteerd door het Nederlands ministerie van Economische Zaken en Klimaat en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Crdl [Cradle] is een houten instrument met complexe verborgen electronica, dat gebruikt wordt in de zorg voor mensen met dementie en voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel van Crdl is om de sociale isolatie te doorbreken door gezamenlijke aanraking van het instrument, door verschillende manieren van elkaar op de huid aanraken, door corresponderende muziek en geluiden die hierdoor worden opgeroepen die aanleiding geven tot persoonlijk contact en onderlinge aandacht.
Crdl maakt interactie en waardevol menselijk contact weer mogelijk wanneer communicatie door cognitieve of communicatieve beperkingen niet (meer) gerealiseerd kan worden.
Crdl wordt op meer dan 1.350 locaties in binnen- en buitenland gebruikt door zorgprofessionals, -medewerkers, -vrijwilligers en mantelzorgers of familieleden van bewoners van zorginstellingen. Crdl won in 2018 de Nationale Zorginnovatieprijs.

Met deze oplossing sluit startup Crdl goed aan bij het motto van de Nederlandse delegatie dit jaar: ‘Tech for a responsible future’. CRDL volgt de komende maanden een trainingsprogramma dat aangeboden wordt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daardoor kunnen ze zich op CES zo goed mogelijk presenteren aan een wereldwijd netwerk van potentiële klanten, investeerders en journalisten.

Eerste stop: CES Unveiled Amsterdam October 13

De officiële aftrap van de Nederlandse CES-missie is tijdens CES Unveiled Amsterdam op 13 oktober 2022 in de Beurs van Berlage, Amsterdam.
CES Unveiled is de pre-show van CES waar de nieuwste producten en trends in aanloop naar CES 2023 worden gepresenteerd. Op de marketplace presenteren meer dan 100 innovatieve bedrijven uit Nederland en andere Europese landen hun tech oplossingen en producten. Ook CRDL is hier vertegenwoordigd met een stand. Daarnaast zijn er inspirerende keynote sessies van onder anderen Gary Shapiro (president and CEO CTA), Ali Niknam (founder en CEO Bunq) en Sabine Stuiver (co-founder Hydraloop). Het evenement wordt georganiseerd door de Consumer Technology Association ® (CTA) in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Wil je ons op CES Unveiled bezoeken? Registreer je dan hier voor dit gratis evenement.

Economische meerwaarde

Het wordt de zevende keer dat Nederland deelneemt aan CES. De afgelopen zes jaar hebben meer dan 250 Nederlandse bedrijven de beurs aangedaan. Voor veel van hen was CES een doorbraak. De bedrijven leverden naar schatting sinds hun deelname bijna 10.000 hoogwaardige arbeidsplaatsen door het hele land op.

Bron: CRDL

Wereldbol