Zora - zorgrobot

Concept

Ons project en troetelkind Zora de zorgrobot is de eerste humanoïde robot ter wereld die ingezet wordt voor revalidatie, valdetectie en animatie van senioren.
Zora maakt dan ook haar opmars. Momenteel is Zora reeds actief in 45 instellingen in België en Nederland. Aanvragen vanuit Frankrijk, Duitsland, Finland en Zwitserland zijn nu reeds in afhandeling waarbij Zora ondertussen een multinationale tint krijgt.
Zora beschikt over sensoren, stemsynthesizer, speakers en een ingebouwde camera.
Daarmee kunnen therapeuten onder meer de uitgevoerde oefeningen registreren en per patiënt de intensiteit van de training vastleggen in een logboek.
Bij de ouderen is Zora actief als motivator bij allerhande revalidatie –en bewegingsoefeningen.
Daarnaast is Zora ook een volleerde animator, aangenaam gezelschap en informatiebron.
Zora wordt ook ingezet bij revaliderende kinderen maar ook bij kinderen die net dat ietsje meer aandacht nodig hebben omwille van leerachterstand en zodoende kunnen leerkrachten samen met Zora deze kinderen beter gaan bijstaan.
Is het nu door speels educatieve of gedragssturende applicaties…. Zora assisteert en vormt voor iedereen een meerwaarde en ze wordt dan ook graag gezien.
Zora is dan ook een interactieve aanvulling voor de zorgverleners en op het zorgmateriaal dat vandaag al dagelijks ingezet wordt.
Zora brengt gewoon mensen samen.
Zora vormt een combinatie van helpen in de zorg en/of diagnosestelling bij hospitalisatie én bij thuiszorg.
Doordat Zora autonoom kan beslissen en reageren zal de patiënt beter, vlugger en persoonlijkere zorg of hulp krijgen.
Voor bejaarden is ze gezelschap en voor kinderen een vriendje.
Net omdat zij een humanoïde robot is beschikt zij ook nog eens over een hoge aaibaarheidsfactor zowel bij kinderen als bij ouderen.
Het toekomstbeeld van humanoïde robots die ten dienste staan van de mensheid is vandaag al een feit !

Domotica
Medisch technologische innovaties
Robotica
Regio Vlaanderen