www.SlimmerZwanger.nl

Opschaling

Slimmer Zwanger is een digitale leefstijlzorg innovatie op de mobiele telefoon, die in 2011 is gelanceerd door prof. dr Régine Steegers-Theunissen van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC, voor paren met kinderwens en zwangerschap, en voor gebruik door zorgverleners. Dit eHealth programma verbetert de belangrijkste leefstijlgewoonten (voeding, foliumzuur, stoppen met roken en alcohol gebruik) en bevordert daarmee de gezondheid, vruchtbaarheid en het verloop van de zwangerschap voor moeder en kind.
Slimmer Zwanger is gebaseerd op de laatste wetenschappelijk inzichten. Er is gebruik gemaakt van het transtheoretische model voor gedragsverandering van Prochaska en het Diclemente, het Attitude-Social-Efficacy model, de richtlijnen Gezonde Voeding van het RIVM en de aanbevelingen van het Nederlandse Voedingscentrum. De risicoscore is mede gebaseerd op de Erasmus Medisch Centrum Rotterdam Reproductie Risicoscore (R-3) en de Preconceptionele Dieet Risicoscore (PDR).
Na meer dan 10 jaar wetenschappelijk onderzoek en > 15 internationale publicaties is Slimmer Zwanger de enige (kosten)effectieve digitale leefstijlinterventie voor deze doelgroep. Slimmer Zwanger wordt onder andere aanbevolen door gynaecologen, verloskundigen en huisartsen en is sinds 2020 opgenomen in het Gezond Leven Loket van het RIVM. Een abonnement wordt vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars.

(Tele)monitoring
Wearable
Zelfzorg
Regio Zuid-Holland