VRelax

Opschaling

VRelax verandert de aanpak van stress. Dankzij relaxatie in Virtual Reality (VR) wordt het leven van mensen met mentale of lichamelijke problemen significant verbeterd. Hierdoor kan bestaande therapie effectief worden ondersteund zonder uit te hoeven wijken naar extra medicatie of intensieve begeleiding. Onze missie: verminderen van stress en angst, afleiding van zorgen of pijn en mensen de regie teruggeven door minder pillen, en meer brillen te verschaffen binnen de zorg.

VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde Virtual Reality app gericht op mensen binnen de GGZ, ziekenhuizen en het bedrijfsleven. Met VRelax kunnen zij zelf hun stresslevels managen. Het is een ontspanningstool tegen stress, burnout, angst en somberheid. Maar ook afleiding bij pijn, lichamelijk ongemak en medische ingrepen.

Ons team heeft VRelax ontwikkeld vóór en door zorgprofessionals en patiënten als antwoord op behoeftes die leven in het veld. Het neemt mensen mee naar 50+ prachtige interactieve virtuele werelden, waardoor zij uit hun neerwaartse spiraal van gedachten worden gehaald. Voortgeborduurd op deze ervaringen en uitgebreide wetenschappelijke validatiestudies is VRelax ontstaan.

Digitalisering
Medisch technologische innovaties
(Tele)monitoring
Virtual reality
Zelfzorg
Regio Groningen