SupportR, social coaching app

Ontwikkeling

Supportr is de sociale coaching app die cliënten motiveert en coachen makkelijker maakt.
Het bestaat uit een groep app op smartphone of tablet voor de deelnemers en een on line coachtool.

Deelnemers bepalen door het aanmaken van persoonlijke acties aan in de app, hoe ze hun doel gaan bereiken. De app heeft sociale functies voor support zoals berichten, likes en updates met foto’s. Ook zit er een game aan gekoppeld die de progressie toont. De deelnemer wordt beloond, voor de acties en voor de activiteit in de app verdient hij blokken waarmee de game gespeeld wordt. De deelnemers staan er niet alleen voor, ze ondersteunen elkaar en er is altijd een coach die meekijkt en op het juiste moment kan reageren.

Met de on-line coachtool heeft de coach continue inzicht in de voortgang van de groep. Via de app communiceert de coach met individuele deelnemers of met de hele groep. Feedback geven en bijsturen wanneer het nodig is. Het aantal groepsbijeenkomsten kan wellicht verminderd worden en die gesprekken kunnen dieper ingaan op het coaching proces want de hele groep is op de hoogte van de voortgang.

Supportr is gebaseerd op bewezen principes: de kracht van de groep, het doelgericht werken en de motiverende werking van de notificaties, beloningssysteem en en de game.

Voor organisaties zijn dit de voordelen van
Coaching trajecten worden efficiënter, met behoud van kwaliteit. Het zelfmanagement van de deelnemers wordt vergroot. Deze manier via smartphones sluit aan bij de wensen van deelnemers. Onder- of overbehandeling kan door deze wijze verminderd worden. Mogelijk leidt het tot minder uitval en recidive. De inzet van Supportr is te bekostigen als E-Health.

Supportr is de door ontwikkeling van Heartville, winnaar van de Future of Health award 2012.

Digitalisering
(Tele)monitoring
Zelfzorg
Overige
Regio Utrecht
Antoon Sturkenboom