Qbi

Opschaling

Qbi is ontworpen om mensen op een laagdrempelige manier uit te dagen om te bewegen. Qbi maakt het mogelijk om een echte bal, een robotbal, over de vloer te besturen zonder deze aan te raken. Met de bal van Qbi worden allerlei spellen en oefeningen uitgevoerd. De spellen en oefeningen van Qbi worden onder andere toegepast in de fysiotherapie, revalidatie en als beweegactiviteit. Qbi wordt breed ingezet door zorgorganisaties in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Qbi is individueel, maar ook in groepsverband inzetbaar. Het spelelement van Qbi zorgt voor beleving en plezier en stimuleert sociale interactie. Mensen zijn geneigd een betere inspanning te leveren, durven hun grenzen te verleggen en houden het bewegen langer vol.

De bal van Qbi wordt bestuurd door het hoofd, romp, handen, heupen, armen en benen te bewegen. Zodra een persoon beweegt, gaat de bal rollen in de richting van de beweging. De bal kan zittend en staand worden bestuurd, met of zonder (steun)hulpmiddel. Qbi kan voor verschillende niveaus worden aangepast en is daardoor breed inzetbaar binnen de zorgwereld.

Qbi daagt uit en maakt veel los bij mensen, niet alleen fysiek, maar ook op cognitief en sociaal vlak. Qbi biedt ontspanning, maar ook inspanning en vult met gemak een dag vol beweging.

Digitalisering
Hulpmiddel
Medisch technologische innovaties
Robotica
Regio Limburg