OpenZorg.net

Ontwikkeling

EDIT [Moderator] Inmiddels is dit platform offline. Lees op Frankwatching de ervaringen van de ondernemer: http://bit.ly/1zpnI9N

Op dit moment is OpenZorg.net het platform waar je anoniem advies kan inwinnen van therapeuten, psychologen en coaches rondom mentale- en levensproblematiek. Ook is het mogelijk om online afspraken in te boeken en video consults te houden. OpenZorg.net wil nu doorgroeien naar het platform voor blended care in Nederland. Aan fysieke, traditionele behandeling worden digitale interventiecomponenten gekoppeld. Voor de geestelijke gezondheidszorg draait het dan om monitoring op fysieke en mentale indicatoren die terugval in ongewenst gedrag aangeven. De therapeut krijgt een notificatie en kan actie ondernemen door de cliënt af te leiden en het gedrag positief te beïnvloeden waardoor een terugval uitblijft.

Het bijgevoegde filmpje richt zich op de reguliere en fysieke gezondheidszorg, maar geeft wel een goede indruk van wat blended care betekent. Voor de geestelijke gezondheidszorg in Nederland is er weinig tot niets op dit gebied beschikbaar.

Digitalisering
(Tele)monitoring
Zelfzorg
Regio Noord-Holland