Missie II: Zorg op de juiste plek
In 2030 wordt zorg 50% meer (of vaker) in
de eigen leefomgeving (in plaats van in
zorginstellingen) georganiseerd, samen
met het netwerk rond mensen.
De wachtlijsten voor een donor via klinieken lopen op tot 2 a 3 jaar. Helaas kun je deze donoren als wensouder ook niet persoonlijk ontmoeten (donor is anoniem voor de wensouders en vice versa). De gangbare wijze is dus dat jij de man van wie jij een kind gaat krijgen niet kan ontmoeten. Daarnaast is de donor niet bekend voor het kind vanaf geboorte. Donoren via een kliniek zijn slechts anonieme identificeerbare donoren. OneWish vindt deze gang van zaken niet meer van deze tijd. Wij komen op voor de belangen van donorkinderen, wensouders en bekende donoren en hebben een eigen oplossing gecreëerd.
Via OneWish zijn méér donoren aangemeld dan bij alle klinieken tezamen in geheel Nederland. Je kunt als wensouder direct op persoonlijke, transparante en laagdrempelige wijze in contact komen met deze donoren.
Daarnaast informeren we wensouders middels een digitale klanten reis over de mogelijkheden van het vervullen van kinderwens op nieuwerwetse wijze. Zo kun je invulling geven via intentioneel co-ouderschap of met hulp van een bekende (niet anonieme) donor.
We zorgen er ook voor dat zaaddonoren niet langer anoniem zijn voor de wensouder en het kind en andersom de wensouder niet anoniem is voor de donor. Hierdoor zijn veel méér mannen bereid zaaddonor te zijn.
Hierdoor dragen we bovenal bij aan bij het wereldverdrag voor de rechten van het kind, die stelt dat ieder kind het recht heeft om te weten wie zijn biologische ouders zijn, vanaf geboorte.
Naast donorschap richten we ons op intentioneel co-ouderschap. Dit betekent dat een partner geen noodzaak is voor het vervullen van je kinderwens. Wanneer jij klaar voor bent om vader of moeder te worden kun je via OneWish iemand ontmoeten die hier ook klaar voor is. Samen de wensvader of wensmoeder stichten je een gezin op platonische/vriendschappelijke basis. Jullie delen de zorg, aandacht en liefde die komt kijken bij het opvoeden van een kind.