MYW

Ontwikkeling

MYW 'Move your way' is gestart als onderzoeksproject in samenwerking met de fysiotherapeutische afdeling van Kempenhaeghe ( epileptisch centrum in Sterksel) en de Master opleiding Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven.

De apparaten die nu tijdens de essentiële behandelingen worden gebruikt, bieden geen stimulerende omgeving voor de cliënten. Hoewel de behandelingen zelf effectief blijken, worden de oefeningen door cliënten vaak ervaren als een belastende verplichting. Een meer stimulerende omgeving verhoogt de intrinsieke motivatie van de cliënten, waardoor de oefeningen succesvoller worden en ruimte wordt gecreëerd voor effectievere hulpverlening.
Het uitgangspunt van het MYW project is om door middel van een innovatief, laagdrempelig systeem een meer stimulerende omgeving te creëren.

MYW bestaat uit een interactief systeem dat speelse feedback toevoegt aan bestaande toestellen van de fysiotherapeutische afdeling, waardoor oefeningen leuker worden. Via het systeem worden de toestellen ‘controllers’, waarmee cliënten persoonlijk gekozen karakters in een animatie op een scherm kunnen besturen. Wanneer cliënten oefeningen goed uitvoeren worden zij beloond met een leuke animatie. Afhankelijk van de cliënten kunnen verschillende thema’s worden gebruikt (zoals de zee, de jungle maar ook thema’s gerelateerd aan feestmaanden) waardoor cliënten op verschillende manieren (visueel/auditief) geprikkeld worden.

De theorie achter dit principe is dat therapieën effectiever zijn als cliënten vanuit hun intrinsieke motivatie willen meewerken aan de therapieën.

Een eerste prototype is al getest op Kempenhaeghe en was een groot succes. De clienten werden enorm enthousiast en het aantal oefeningen nam toe. Zelfs anderhalf jaar na het onderzoek bleef het enthousiasme aanhouden. Dit resulteerde in een voorstel tot verdere ontwikkeling. Helaas was Kempenhaeghe zeer geïnteresseerd maar had niet voldoende budget voor de realisatie

Digitalisering
(Tele)monitoring
Regio Noord-Brabant
Kimmy Ansems