LiveDrop Care
LiveDrop maakt het mogelijk medische informatie te ontsluiten tussen ICT systemen in de zorg, die niet met elkaar verbonden zijn. Hierbij heeft de patiënt een regievoerende taak, door medische informatie offline en volledig AVG-proof te ontvangen en te delen met verschillende zorgprofessionals en instellingen. Zo maken we systemen interoperabel.
Bestaande ICT Leveranciers:
Door het integreren van het LiveDrop Care data overdracht protocol in hun bestaande zorgapplicatie(s) kunnen zij informatie delen met en informatie ontvangen van de patiënt. Hoe meer applicaties hun informatie gaan ontsluiten middels dit protocol, hoe beter de juiste informatie beschikbaar komt op het juiste moment en op de juiste plaats. Onze droom is dat wij alle bestaande zorgapplicaties via de patiënt met elkaar kunnen ontsluiten, en dat volledig AVG-proof.
Beleidsbepalers:
Wij dagen alle betrokkenen rondom gegevensuitwisseling in de zorg uit om in het belang van de patiënt en alle zorgprofessionals met een open blik te kijken naar deze innovatieve, offline en veilige manier van data overdracht. Om onze droom te versnellen roepen wij beleidsbepalers op om ons data overdracht protocol tot een extra standaard te benoemen.
Op dit moment hebben we vaak te maken met digitale systemen die niet op elkaar zijn afgestemd. Als gevolg is zorgdata niet altijd goed uit te wisselen. Nu staat informatie nog op allerlei verschillende plaatsen en zijn zowel zorgverleners als patiënten lang onderweg om eigen gegevens te vinden en van A naar B over te dragen. Patiënten zijn vaak niet gebonden aan één locatie. Hoe fijn zou het zijn als patiënten hun eigen gezondheidsgegevens mee kunnen nemen en kunnen delen?
‘Connect the unconnected’ gaat niet alleen over systemen maar ook over mensen.
Hoe zorgen we ervoor dat een groeiende patiëntengroep aangehaakt blijft en actief onderdeel wordt van het eigen zorgproces? Om de zorg in de toekomst toegankelijk en inclusief te houden voor iedereen is het belangrijk dat patiënten zelf een deel van het zorgproces in handen houden/nemen. De groeiende groep die zorg nodig heeft is redelijk digitaal is onderlegd. Patiënten zijn veelal bekend met het scannen van een QR-code om informatie op te halen. LightDrop Care werkt bewust op basis van eenzelfde soort code. Zo houden we de technologie voor veel mensen snel te begrijpen. Een korte video met uitleg in de wachtkamer, of een korte instructie in de mail wanneer een patiënt wordt uitgenodigd, is al voldoende om met de technologie uit de voeten te kunnen.
LiveDrop biedt een gebruiksvriendelijk systeem dat de gebruikerservaring van patiënten en zorgverleners prioriteit geeft en verbetert. Om dit te bereiken heeft LiveDrop de zorgverlener, de patiënt en de zorginstelling centraal gesteld in de oplossing.
Missie II: Zorg op de juiste plek In 2030 wordt zorg 50% meer (of vaker) in de eigen leefomgeving (in plaats van in zorginstellingen) georganiseerd, samen met het netwerk rond mensen.
In de gezondheidszorg heeft LiveDrop besloten om te starten in Nederland, waar de overheid in september 2022 het Integraal Zorgakkoord (IZA) heeft gepubliceerd. Het IZA heeft als doel de gezondheidszorg meer waardegedreven, patiëntgericht en betaalbaar te maken.
LiveDrop gelooft dat digitale gegevensuitwisseling essentieel is om de doelen van het IZA te bereiken. De oplossing van het bedrijf is erop gericht om zorgprofessionals en patiënten eenvoudig toegang te geven tot patiëntinformatie.
De oplossingen van LiveDrop zijn ontwikkeld met de Quadruple Aim in gedachten. Dit betekent dat LiveDrop zich richt op: 1) de zorguitkomsten van de patiënt; 2) de ervaring van de patiënt; 3) de ervaring van de zorgprofessional/medewerker/arts; 4) de kosten van het zorgsysteem.
In termen van de zorgresultaten van de patiënt: De patiënt kan zijn eigen gegevens meenemen op zijn apparaat, deze gemakkelijk overdragen, gegevens direct overdragen, er zeker van zijn dat zijn gegevens veilig zijn en de best mogelijke zorg ontvangen. Betere zorg wordt mogelijk gemaakt doordat de zorgverlener beter geïnformeerd is (en alle benodigde informatie over de patiënt beschikbaar heeft op het juiste moment, op de juiste plaats, om de juiste zorg te geven). Daarnaast ondersteunt LiveDrop positieve gezondheid en betrokkenheid van patiënten door patiënten controle te geven over hun eigen gegevens en gezondheid.
Kijken naar de ervaring van de patiënt: Patiëntervaring is een belangrijk aandachtspunt geworden omdat patiënten een betere service eisen en ook meer betrokken willen zijn bij hun eigen besluitvorming in de gezondheidszorg. LiveDrop maakt toegankelijke gegevensuitwisseling mogelijk met een focus op privacy en gegevensbescherming, aangezien de oplossing voldoet aan de GDPR-richtlijnen, de informatie centraal op het apparaat wordt opgeslagen en de patiënt bepaalt met wie hij de gegevens deelt, bijvoorbeeld met zijn eigen zorgnetwerk, familieleden en zorgverleners.
Focus op de ervaring van de zorgverlener: De zorgprofessional of zorgverlener kan eenvoudig gezondheidsgegevens delen, bepalen wat ze delen, werken met hun vertrouwde software, direct toegang krijgen tot relevante zorg en de best mogelijke zorg bieden. LiveDrop biedt een nieuw platform aan de zorginstelling, d.w.z. aan ziekenhuizen en zorgorganisaties, terwijl het de workflow van zorgverleners niet verandert. Ook wordt gemeld dat voor zorgprofessionals uitdagingen zoals ontevredenheid, burn-out, het niet verbonden zijn met leiderschap en het verlies van betekenis in het werk echt overheersend zijn geworden. LiveDrop draagt bij aan een minder belastende gezondheidszorg voor zorgverleners en voorkomt onnodige bezoeken, administratieve taken en een algeheel betere werkomgeving en -ervaring.
En tot slot, een blik op de kosten van de gezondheidszorg: Zelfs vóór de COVID-19 pandemie werkten gezondheidszorgorganisaties wereldwijd met zeer kleine marges, die naar verwachting negatief zullen zijn in 2025. De financiële vooruitzichten voor de gezondheidszorg zijn somber en kostenreductie is een dwingende noodzaak geworden. LiveDrop faciliteert kostenbesparingen door het reduceren van kosten die voortkomen uit: het kwijtraken van noodzakelijke informatie, het voeren van telefoongesprekken, het herhalen van gegevensinvoer, het dupliceren of toevoegen van diagnostiek, het verzenden van extra formulieren en printkosten, wat allemaal resulteert in een vermindering van redundanties. Tot slot leiden betere patiëntresultaten natuurlijk tot besparingen, wat zich vertaalt in kostenbeheersing.
Het is belangrijk om op te merken dat bovenstaande elementen ook nauw aansluiten bij de principes en doelstellingen van IZA. LiveDrop maakt digitale gegevensuitwisseling mogelijk en werkt zo aan het doel dat de gezondheidszorg toekomstbestendig wordt, kosten beter beheersbaar zijn en passende zorg wordt geleverd aan de Nederlandse bevolking, met oog voor kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid.
Op dit moment gaat het uitwisselen van gezondheidsgegevens via beveiligde e-mail gepaard met verschillende stappen vanwege beveiligingsprotocollen. Het gebruik van verschillende systemen en verificatiestappen garandeert de veiligheid. De potentiële risico's van online verbindingen en het gebruik van meerdere systemen blijven echter bestaan.
LiveDrop vergemakkelijkt essentiële informatie-uitwisseling tussen zorgverlener, zorgverleners en de patiënt via veilige, offline gegevensoverdracht in drie eenvoudige stappen.
De belangrijkste toegevoegde waarde van LiveDrop zijn:
1. De juiste zorg op de juiste plek: De technologie versnelt hybride zorg door patiënten in staat te stellen actief deel te nemen aan hun eigen zorgtraject. Patiënten krijgen controle over hun gegevens en kunnen deze informatie overal mee naartoe nemen. Het zorgt er ook voor dat zorgverleners en patiënten naadloos toegang hebben tot vitale informatie en deze direct kunnen uitwisselen, wat de hoogste kwaliteit van zorg mogelijk maakt.
2. Protocol voor offline gegevensoverdracht: De technologie werkt offline waardoor de risico's van online gegevensoverdracht, zoals malware-infecties, worden geëlimineerd. Gezondheidsgegevens worden op afstand gescand, veilig overgedragen met behulp van een versleutelde LiveDrop-code en na ontvangst naadloos gedecodeerd, waardoor de oorspronkelijke integriteit en vertrouwelijkheid worden gewaarborgd.
3. Cross-platform technologie: Met LiveDrop-technologie kunnen zorgverleners en patiënten naadloos en in een oogwenk vitale gezondheidsgegevens uitwisselen. Deze uitwisseling kan direct plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens een consult bij de dokter. Omdat zorgverleners en patiënten fysiek aanwezig zijn tijdens deze interactie, zijn er geen extra verificatie- of autorisatiestappen nodig, die normaal gesproken wel nodig zijn bij het verzenden van gezondheidsgegevens via e-mail. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat noodzakelijke uitwisselingen tijdens het zorgproces onmiddellijk kunnen worden aangepakt.
4. Real-time delen: Met de LiveDrop-technologie kunnen patiënten hun essentiële gezondheidsgegevens gemakkelijk delen vanuit huis, bij hun arts of tijdens een online consult. Onze LiveDrop-code ziet eruit als een algemene QR-code, zodat deze herkenbaar is en dus gemakkelijk kan worden overgenomen.
LiveDrop faciliteert kostenbesparingen door het verlagen van kosten die voortvloeien uit: op papier gebaseerde processen, fouten die worden gemaakt bij het kopiëren en herschrijven op papier, het afdrukken van papier, het verliezen van noodzakelijke informatie, bijv. verloren papier of verloren onvolledige opname, het voeren van telefoongesprekken, het herhalen van gegevensinvoer, het dupliceren of toevoegen van diagnostiek, het verzenden van extra formulieren en afdrukkosten, wat allemaal resulteert in een vermindering van redundanties. Tot slot leiden betere patiëntuitkomsten natuurlijk tot besparingen, wat zich vertaalt in kostenbeheersing.
Bestandstypen die kunnen worden gedeeld ter vervanging van papieren of systeemgebaseerde communicatie zijn onder meer foto's (PNG, JPEG), tekst, EPD-velden, weblink, audio, pdf's, enz.
We oplossingen ontwikkeld waarmee zowel de zorgprofessional als de patiënt gemakkelijk zorgdata kunnen uitwisselen.
Op dit moment is het de bedoeling/verwachting dat de zorginstelling de betalende partij is en dus verantwoordelijk is voor het genereren van inkomsten.
Voor de Zorgprofessional
1. LightDrop SDK’s - SDK staat voor software development kit. Het is een stukje technologie dat kan worden ingebouwd in bestaande applicaties en systemen. Er is geen specifieke IT-infrastructuur voor nodig. De zorgprofessional kan dus in het huidige patiënt-volgsysteem blijven werken.
2. LightDrop Flows - Met LightDrop Flows kun je verschillende zorgprocessen(presets) bouwen die je beschikbaar maakt voor de zorgverlener. Dit stelt de zorgverlener in staat per situatie, snel te kunnen kiezen welke zorginformatie zij met de patiënt willen delen door op eenvoudige wijze een preset aan te vinken. Deze presets zijn herbruikbaar.
Voor de patiënt
3. LightDrop Care app - De patiënt kan door middel van de LightDrop Care app gemakkelijk en snel de door de zorgverlener gegeneerde LightDrop code scannen en daarmee de gedeelde informatie ophalen en ook weer doorgeven.
We zien onszelf niet als direct vergelijkbaar of concurrerend met een bestaand bedrijf. We concurreren echter wel met technologieën als Wi-Fi, 4G/5G, Bluetooth, RFID, NFC en QR-codes. Dat gezegd hebbende, staan we in ons eigen kwadrant wat betreft beveiligingsniveau en bestandsgrootte.
We hebben de gepatenteerde LightDrop-code ontwikkeld. Door het vergelijkbaar te maken met de QR-code, is de technologie herkenbaar voor gebruikers en intuïtief te begrijpen. Een QR-code is statisch. Simpel uitgelegd, door er beweging aan toe te voegen, is het mogelijk om meer informatie in de code op te slaan om zorginformatie te verzenden. Het lezen van de code is eenvoudig en snel.
Andere innovatieve en onderscheidende onderdelen van de technologie zijn: foutcorrectie, algoritme, beweging, kleur, grijswaarden. Deze maken ons anders dan de concurrentie, die communicatiemiddelen, protocollen voor gegevensoverdracht of bedrijven met platforms voor het delen van informatie tussen patiënt en zorgverlener kunnen zijn.
In het Integraal Zorgakkoord is beschreven dat in de toekomst toe moeten naar passende hybride zorg om de zorg toegankelijk en werkbaar te houden voor iedereen. Een mix van zorg op locatie zoals we die nu kennen en digitale zorg wordt het uitgangspunt; zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan. Daarin zien we ook een rol voor de LightDrop Care technologie.
Onze technologie is uitermate geschikt voor het delen van gegevens via een scherm en heeft daardoor de potentie om bijvoorbeeld de gegevensuitwisseling tijdens een online consult een stuk eenvoudiger te maken.
We kunnen daarbij onderscheid maken tussen twee scenario’s:
Scenario 1 – De patiënt is bij de huisarts om labuitslagen te bespreken. Naar aanleiding van de uitslagen is besloten dat de patiënt een afspraak moet maken met een specialist. De huisarts kan direct de gegevens delen met de patiënt door een code aan te maken. Daar zijn geen tussenpersonen voor nodig. De zorgverlener verzendt zorgdata naar de patiënt. De patiënt ontvangt de data door de LightDrop code te scannen.
Scenario 2 – De wijkzorg komt thuis bij de patiënt en de patiënt deelt de meest recente labuitslagen door een code te genereren vanuit de app en deze te laten scannen door de verzorger. Deze heeft zo direct toegang tot de juiste gegevens.
In het eerste scenario kan de zorgprofessional eenvoudig in drie stappen zorginformatie, zoals verslagen, labuitslagen, video’s of foto’s delen met de patiënt.
Stap 1
• Open LightDrop vanuit het EPD.
• Je kunt LightDrop activeren vanuit jouw bekende patiënt-volgsysteem.
Stap 2
• Bepaal wat je wil overdragen.
• Vink aan welke gegevens je wil delen.
Stap 3
• Deel de gegevens via de LightDrop code.
• Deze kan nu door de patiënt worden gescand.
• Vervolgens kan de patiënt in drie stappen eenvoudig de data ophalen op de telefoon of tablet.
Stap 1
• Open uw eigen zorgapp of de LightDrop Care app.
• Deze is te downloaden in de appstore.
Stap 2
• Scan de LightDrop code.
• De gegevens worden nu gedropt op jouw apparaat.
Stap 3
• Ontvang en beheer de gegevens.
• Dit kan op jouw apparaat in een eigen PGO of health app.
Ja, we hebben 2 patenten aangevraagd, elk voor 5 ideeën.
Als team heeft LiveDrop een goed begrip van het Nederlandse gezondheidszorgsysteem, en in feite bredere kennis van wereldwijde gezondheidszorgsystemen. Daarnaast kijkt het team naar toepassingen van de technologie in een breed scala aan markten, waaronder defensie, cyberveiligheid en toeleveringsketens. Ons kernteam bestaat uit CEO, mede-oprichter Patrick Moreu, een ondernemer in serie met ervaring in het leiden van meerdere ondernemingen en het stimuleren van strategische groei; Avanti Gupta, een bedrijfsontwikkelaar in de gezondheidszorg met ervaring in marktuitbreiding en het stimuleren van innovatie. Op het raakvlak van commercie en technologie hebben we Nicole van Essen, een Project Manager & UX/UI Designer, die toezicht houdt op projecten en gebruikersgerichte ontwerpprincipes integreert om gebruikerservaringen en projectresultaten te optimaliseren. Ons technische team bestaat uit Erno Langendijk, CTO, medeoprichter, die technologische strategieën aanstuurt en leiding geeft aan technische teams; Marko Palangetić, die geavanceerde algoritmen creëert en optimaliseert om complexe problemen op te lossen en de prestaties en functionaliteit van software te verbeteren en Etienne Kuppens, die bedreven is in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van hoogwaardige softwareoplossingen en gebruik maakt van programmeerkennis en best practices.
We hebben ook drie adviseurs; de eerste ondersteunt ons bij strategische partnerschappen, inkoopoptimalisatie en supply chain management, de tweede is betrokken bij financiële analyses, investeringsstrategieën en portfoliobeheer om winstgevende resultaten en groei te stimuleren, en de derde draagt bij aan strategische inzichten, besluitvormingsbegeleiding en expertise in specifieke domeinen om de algehele groei en richting van het bedrijf te ondersteunen.
Tot slot werken we dagelijks samen met een extern softwarebedrijf dat diverse expertise biedt om ons te helpen met al onze behoeften, en hebben we ook een gespecialiseerde kennispartner die zich richt op interoperabiliteit, ICT-systemen en regelgeving.
Om te beginnen met het testen van de LiveDrop technologie, kwam de mogelijkheid om wetenschappelijk bewijs te verzamelen beschikbaar bij een prestigieus mProve ziekenhuis, het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), waar we momenteel het gebruik, de bruikbaarheid en de tevredenheid van de overdracht van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals van het Wondzorg Collectief/Collectief Wondzorg 's-Hertogenbosch (CWH) en patiënten (van JBZ) bepalen.
Het project richt zich op wondzorg, waar tekortkomingen in de informatie-uitwisseling het inefficiënt, kostbaar en tijdrovend maken voor patiënten en zorgprofessionals. Patiënten met complexe wonden worden doorverwezen naar het JBZ om de oorzaak van de wondgenezingsstoornis vast te stellen. Daarna wordt een wondzorgplan opgesteld. Helaas zijn de elektronische patiëntendossiers van JBZ en de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisatie (Vivent) niet gekoppeld. Daarom zoekt LiveDrop in haar pilotprogramma naar een betere manier om informatie uit te wisselen tussen JBZ en Vivent.
LiveDrop ziet zichzelf als een hulpmiddel om IZA te helpen slagen. Het bedrijf gelooft dat digitale gegevensuitwisseling een conditio sine qua non is voor netwerkgeneeskunde en regionale/nationale samenwerking tussen zorgorganisaties.
In het pilotprogramma bij JBZ hebben we wel een koppeling met een EPD (in dit geval Chipsoft's HiX) via de BrightFish Enterprise API oplossing.
In andere gevallen is een koppeling met een EPD nodig en is deze er nog niet, en is er ook een mogelijkheid om te integreren met andere EPD's die gangbaar zijn in de Nederlandse (en internationale markt). Dit kan via een API of met behulp van andere oplossingen.
Onze ambitie is om koppelingen met een breed scala aan EPD's/EHR's mogelijk te maken, zodat het bereik en de bruikbaarheid van LiveDrop sterk wordt vergroot.
Voor de 'juiste zorg op de juiste plaats' is gegevensuitwisseling met netwerkpartners cruciaal. Dankzij de stimulans van het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt & Professional (VIPP) voor de integratie van zorginformatiebouwstenen zijn de EPD's/EHR's een belangrijke bron voor de gestandaardiseerde uitwisseling van gegevens.
LiveDrop heeft tijd geïnvesteerd om inzicht te krijgen in het EPD/EHR-marktlandschap in Nederland, inclusief het gebruikte EPD/EHR-systeem per ziekenhuis, om de haalbaarheid vast te stellen.
Verder heeft LiveDrop al partners geïdentificeerd met wie deze EPD/EHR koppeling mogelijk zal zijn en werkt zij samen met één van deze partners (BrightFish) die betrokken is bij het pilotproject.
Je kunt meer lezen over de pilot bij JBZ - https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/pilot-met-de-app-lightdrop-flow
LiveDrop heeft tijd geïnvesteerd om inzicht te krijgen in het EPD/EHR-marktlandschap in Nederland, inclusief het gebruikte EPD/EHR-systeem per ziekenhuis, om de haalbaarheid vast te stellen.
Verder heeft LiveDrop al partners geïdentificeerd met wie deze EPD/EHR koppeling mogelijk zal zijn en werkt zij samen met één van deze partners (BrightFish) die betrokken is bij het pilotproject.
Let op: Aangezien dit momenteel aan de gang is, kan dit veranderen.
De pilot is gericht op het verzamelen van data over gebruik en bruikbaarheid voor patiënten en zorgverleners.
In uitvoering, nog geen resultaten beschikbaar maar LiveDrop is genomineerd voor de Innovatieprijs Heelkunde 2023! Dit is vandaag bekend gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Heelkunde (NVvH) die deze innovatieprijs dit jaar voor het eerst organiseert.
De Nederlandse Vereniging van Heelkunde is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor chirurgen en artsen in opleiding tot chirurg. De NVvH stimuleert en ondersteunt haar leden om de kwaliteit van de chirurgische zorg op een hoog niveau te houden.
In oktober kunnen leden stemmen of de 4 genomineerden, waaronder LiveDrop. De winnaar wordt vervolgens op 24 november bekend gemaakt tijdens de Najaarsdag van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. De nominatie is een hele eer en bevestigt de toegevoegde waarde van LiveDrop in de zorg. We zijn enorm trots!
https://www.heelkunde.nl/themas/thema?dossierid=174358528&title=Innovat…
Met de LiveDrop-oplossingen kunnen zowel de zorgprofessional als de patiënt eenvoudig zorggegevens uitwisselen.LiveDrop oplossingen kunnen snel worden geïmplementeerd omdat ze geen specifieke IT-architectuur vereisen. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande systemen en in de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor kunnen we snel naar een gebruiksvriendelijke oplossing toewerken voor zowel de zorgverlener als de patiënt. Het doel is om de uitrol van deze oplossingen in lokale en wereldwijde markten te verbeteren.
De LiveDrop Care technologie kan snel een brug slaan tussen de huidige situatie en de optimale situatie in de toekomst. Het bouwen van een architectuur waarin alle zorginstellingen op één lijn zitten en gegevens kunnen uitwisselen kost tijd. Het kan wel 10 jaar duren voordat de informatie-uitwisseling tussen alle zorginstellingen zo goed op elkaar is afgestemd dat gegevens naadloos kunnen worden uitgewisseld.
N/A
1. LiveDrop geselecteerd voor Nederlandse CES 2024 missie:
Met trots kondigen we aan dat LiveDrop haar technologie voor het eerst aan het grote publiek zal presenteren op CES 2024 in Las Vegas. LiveDrop is geselecteerd door RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) om deel uit te maken van het NL Paviljoen. CES, het hoogtepunt van technologische innovatie, is het wereldwijde podium waar baanbrekende technologieën en visionaire vernieuwers tot hun recht komen. Het is de arena waar 's werelds meest vooraanstaande merken partnerschappen aangaan, zaken doen en samenwerken met frisse, inventieve geesten.
2. LiveDrop is genomineerd voor de Innovatieprijs Heelkunde 2023:
De Nederlandse Vereniging van Heelkunde is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor chirurgen en artsen in opleiding tot chirurg. De NVvH stimuleert en ondersteunt haar leden om de kwaliteit van de chirurgische zorg op een hoog niveau te houden. In oktober kunnen leden stemmen of de 4 genomineerden, waaronder LiveDrop.
3. LiveDrop is geselecteerd als een van de 'Top 10' innovaties in de mProve Hospitals Funxlab Innovation Call:
De Funxlab Innovation Call is een rigoureus proces. 50 bedrijven hebben zich aangemeld bij de start van de Innovation Call, waaruit er 10 zijn geselecteerd na discussies met experts en een evaluatie van de relevantie, innovativiteit en potentiële toegevoegde waarde van de oplossing. In de volgende fase worden de 'Top 3' innovaties gekozen, waaruit de belangrijkste beslissers van mProve ziekenhuizen één bedrijf naar voren schuiven. Dit bedrijf zal pilots opzetten in zeven mProve ziekenhuizen (Albert Schweitzer, Isala, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum, Noordwest Ziekenhuisgroep, Rijnstate, Zuyderland).
4. Genomineerd als Tenzinger Zorgverslimmer 2024:
Elk jaar wil Tenzinger een podium bieden aan uitvinders van slimme oplossingen voor de grootste uitdagingen in de zorg. Met hun oplossingen zorgen zorgsmarts ervoor dat zorgpersoneel meer tijd heeft voor wat er echt toe doet: zorg. Dat is hard nodig. Met maar 24 uur in een dag en een groeiende zorgvraag telt elk uur. Daarom nomineert Tenzinger elk jaar 24 zorgexperts die kans maken op de award en dit jaar is LiveDrop daar één van. Met deze award wil Tenzinger iedereen in de zorg stimuleren om te blijven nadenken en werken aan slimmere zorg.
LiveDrop heeft de ambitie om de overdrachtssnelheid te verhogen, de gebruikerservaring te verbeteren en de gebruikersinterface op maat te maken. Afgezien van gezondheidszorg/digitale gezondheid, heeft LiveDrop inspanningen gaande in andere markten. Denk hierbij aan Defensie, Cyber Security, Retail/Logistiek, Supply Chain en Identity Management.
LiveDrop kijkt naar internationale markten buiten Nederland. Er zijn voortdurende inspanningen en discussies in verschillende stadia van vooruitgang. Deze strekken zich uit over de hele wereld en variëren van: VS, VK, de Afrikaanse Unie tot India.