Fitavie; bloeien door bewegen

Opschaling

Fitavie is een slim beweegprogramma en een beweegcoach. Met bewegen oefenen ouderen hun spieren, balans, coördinatie, uithoudingsvermogen en fijne motoriek met als doel om langer en leuker thuis te blijven wonen. Functioneel bewegen dus en allereerst gericht op preventie.

Met Fitavie oefenen zij zich in de zelfstandigheid van hun alledaagse activiteiten, hun ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen, red.). Concreet: de oudere vult een dagschema in. Bijvoorbeeld: ik sta op; ik zet koffie; ik doe boodschappen; ik wandel. Voor al die handelingen zijn kracht, balans, coördinatie, fijn motoriek en conditie nodig.

Het programma vraagt naar de activiteiten en biedt vervolgens passende versterkende oefeningen aan. Bijvoorbeeld vingeroefeningen die beweeglijkheid en kracht in de handen maar ook het brein stimuleren. Fitavie bestaat uit slimme techniek. Het programma leert van de oudere en biedt steeds oefeningen op maat. Al met al bevat Fitavie 165 variaties aan oefeningen. En behalve de oudere heeft ook een begeleider, zorgverlener of mantelzorger toegang tot Fitavie. Op die manier werk je samen aan verbetering. Hiervoor wordt Fitavie gebruikt op individueel niveau maar ook op groepsniveau. Wat Fitavie zo uniek maakt is de combinatie van bewegen ter ondersteuning van ADL en slimme techniek, het leveren van maatwerk, een lerend systeem waarbij er ook nog een aparte beweegmodule in Fitavie is voor mensen met een vorm van dementie en voor mensen met valangst of balansproblemen.

Fitavie is verder handig, logisch en slim! Dit alles vormgegeven in een eenvoudig en leesbaar scherm. Zo kan iedereen, zonder eerst uitgebreid te moeten studeren hoe alles werkt, in een handomdraai aan de slag.
De hoeveelheid aan slimme technologie is zo toegepast dat hoe vaker men Fitavie gebruikt, hoe meer men de voordelen er van merkt. En doordat Fitavie via een app te downloaden is (voor Apple en Adroid) en Fitavie altijd en voor iedereen bereikbaar en beschikbaar. Een veel gehoorde reactie van gebruikers en professionals is “Fitavie is nieuw, nodig en relevant!”

Digitalisering
Hulpmiddel
(Tele)monitoring
Zelfzorg
Regio Overijssel