FastFocus, draadloze monitoring vitale parameters

Opschaling

In de meeste ziekenhuizen en revalidatiecentra worden de vitale parameters (hartslag, ademhalingsfrequentie, etc.) van patiënten op een verpleegafdeling twee tot drie keer per dag gemeten. Tussen de meetmomenten door kan van alles gebeuren (zoals plotselinge achteruitgang) wat door zorgverleners over het hoofd gezien kan worden. FastFocus heeft een innovatief monitoringsysteem met lichtgewicht draadloze oorsensoren ontwikkeld voor het automatisch zeer frequent meten van de vitale parameters.

Het FastFocus Vital Signs Monitoring system zorgt voor:
+ Meer inzicht in het herstel van de patiënt, door de regelmatige meetmomenten en weergaven in trendgrafieken
+ Vroege detectie van achteruitgang, onder meer door multi-parameter monitoring en visuele alarmering, waardoor sneller ingrijpen mogelijk is
+ Betere focus op de patiënten die extra zorg nodig hebben, door een overzichtelijk dashboard
+ Meer veiligheid voor de patiënt en verpleegkundige bij patiënten met besmettelijke infectieziekten, door minder noodzakelijke contactmomenten
+ Werkdrukverlaging voor verpleegkundigen, door minder handmatige handelingen
+ Minder kans op foutieve geregistreerde parameters, door automatische EPD invoer

Het System is bedoeld voor frequente, niet-invasieve meting van functionele zuurstofsaturatie van arteriële hemoglobine (O2-saturatie), polsslagfrequentie en ademhalingsfrequentie tijdens stilstand en meting van fysieke activiteit, inclusief houding en bewegingsintensiteit.

De oorsensoren zijn herbruikbaar en dragen zo bij aan de reductie van de afvalstroom in zorginstellingen.

Digitalisering
Medisch technologische innovaties
(Tele)monitoring
Wearable
Regio Utrecht
Help ons versnellen

Ons systeem is ontwikkeld voor gebruik in ziekenhuizen en revalidatiecentra. We willen onderzoek doen naar de mogelijkheden van onze technologie voor gebruik in de thuiszorg. Daarnaast willen we de best mogelijke integratie met het elektronische patientendossier- en alarmeringssystemen tot stand brengen, zodat de registratielast van verpleegkundigen nog verder verlaagd wordt.