DreamDiVR

Opschaling

DreamDiVR is een virtual reality-duikbril waarmee onderwaterwerelden ervaren kunnen worden, zowel op het droge als in het water.
Door dit hulpmiddel in te zetten bij zwemtherapie, kunnen zorgprofessionals betere resultaten behalen in de zorg- en beweegplannen van hun cliënten.

Hulpmiddel
Medisch technologische innovaties
Virtual reality
Wearable
Overige
Regio Gelderland
Help ons versnellen

De ervaring leert dat zorginstellingen open staan voor nieuwe zorginnovaties, maar voorzichtig zijn in de aanschaf van nieuwe producten. Eerst moeten alle aspecten kloppen, het moet duidelijk zijn dat er zorgkennis aanwezig is bij ons als innovator, en er moet vertrouwen zijn in de continuïteit op langere termijn.
Een goede mogelijkheid om te laten zien dat je op langere termijn actief blijft als ontwikkelaar, is door het regelmatig aanbieden van nieuwe content voor de VR bril. Door de verplichting aan te gaan nieuwe onderwaterwerelden te gaan filmen of animeren, weten zorginstellingen ook dat je bezig blijft, en het product zich kan blijven ontwikkelen op basis van hun feedback.

Onderwater 360 video is redelijk lastig als gevolg van afnemend licht naarmate je dieper gaat. Wij willen graag investeren in betere apparatuur om goede content te kunnen creëren, en daarnaast geanimeerde VR omgevingen gaan ontwikkelen. Daarbij is licht en
kleur veel beter te controleren.

Hulpvraag:
1. betere onderwater hardware (camera, behuizing en belichting) aanschaffen om de kwaliteit van de content op het juiste niveau te krijgen.
2. Het ontwikkelen van 3D geanimeerde omgevingen is prijzig. Een financiële impuls is wenselijk.
3. Samenwerkingen met mensen/partijen die als distributeur fungeren en actief vanuit ervaring aan sales doen, zullen de verkoop doen stijgen. Daarmee vergroten we ook de mogelijkheden om te groeien en door te ontwikkelen.

Jeroen van Silfhout