DoSocial

Ontwikkeling

DoSocial is een energiek initiatief dat zich ten doel heeft gesteld sociale initiatieven in en buiten de zorg te realiseren. DoSocial biedt haar kennis, creativiteit, netwerk en hart aan om de kwaliteit van leven van ouderen en kwetsbare groepen structureel te verbeteren. Via de sociale voorraadkast brengen wij vraag en aanbod bij elkaar. Dit kunnen hele kleine vragen zijn maar ook concrete grotere projecten.

DoSocial is op drie niveaus actief:
1) DoSocial als initiatiefnemer: eigen initiatieven van DoSocial hebben een landelijk karakter, en moeten een structurele bijdrage leveren aan zorg en welzijn.
2) DoSocial als partner: DoSocial gaat bestaande initiatieven middels de sociale voorraadkast een handje helpen met middelen, sociale uren en met professionele expertise.
3) DoSocial als promotor: inzetten van onze ‘sociale voorraadkast’, waarbij vraag naar en aanbod van extra sociale initiatieven aan elkaar worden gekoppeld.

Iedereen heeft iets te geven. De ‘sociale voorraadkast’ kan door ieder – bedrijf, particulier of zorginstelling – gevuld worden met creativiteit, initiatieven, ideeën, materiaal, vaardigheden of gewoon vrije tijd.

Zelfzorg
Overige
Regio Noord-Holland