BuurtBuis

Ontwikkeling

Door een eenvoudig kastje (settopbox) en camera, die ouderen aansluiten op de TV, krijgen zij de beschikking over vier extra applicaties op de TV. Via deze applicaties wordt in diverse categorieën interactieve content en functies aangeboden. Al deze functies zijn toegankelijk door op duidelijk herkenbare iconen te klikken met behulp van de afstandsbediening.
BuurtBuis omvat de volgende functies:

Beeldbellen via de TV
Met een druk op de knop kunnen ouderen live communiceren met mantelzorgers, vrienden en familie. De foto’s tonen aan met wie de verbinding kan worden gemaakt.

Actief op bekend terrein
Interactieve uitzendingen die door vrijwilligers worden verzorgd. Ouderen kunnen direct met de afstandsbediening reageren op de inhoud van het programma. Door een knop op de afstandsbediening i te drukken kan een boodschap worden ingesproken. Met behulp van Kinect kunnen ouderen meedoen met bewegingsprogramma’s, waarbij het systeem aangeeft of de oefeningen goed worden uitgevoerd.

JouwBuis
Met JouwBuis krijgen ouderen direct toegang tot een compleet archief van TV programma’s, films en TV series. Voor veel ouderen is structuur in het leven belangrijk. Daarom kan eenvoudig een eigen TV programmering worden vastgelegd, waarbij op vastgestelde tijdstippen de diverse content kan worden bekeken.

Bekenden dichtbij
Familie en vrienden kunne eenvoudig foto’s en filmpjes uploaden die door de oudere met een druk op de knop op de TV bekeken kunnen worden.

Note: Onder het kopje ‘Innovatie’ wordt aan de hand van een casus precies uitgelegd hoe BuurtBuis werkt.

Domotica
Digitalisering
Medisch technologische innovaties
(Tele)monitoring
Zelfzorg
Regio Gelderland
Renée Hunter