Wie kan er een serious beweeggame ontwikkelen voor chronisch zieke kinderen?

Veel kinderen met een spierziekte hebben last van initiatiefarmoede en zijn altijd vermoeid. Uit recent onderzoek is gebleken dat bewegen juist voor deze kinderen heel erg belangrijk is. Nu lukt dat alleen als er erg veel begeleiding en stimulering van buiten komt, dat vooral bij fysiotherapeuten en revalidatiecentra gebeurt. Sinds de uitkomst van Pokemon Go blijkt dat ook deze kinderen door een spel naar buiten gaan, spontaan bewegen en contact maken met gezonde kinderen. Fantastisch. Maar deze hype gaat weer over. En het zou mooi zijn als er een spel ontwikkeld wordt samen met bijvoorbeeld prof. Baziel Van Engelen, die het onderzoek naar bewegen heeft gedaan, dat kinderen stimuleert te bewegen op een manier die ook goed en gezond is voor deze kindern met een spierziekte. Ik kan me voorstellen dat dit voor een veel grotere groep chronisch zieke kinderen geldt. Hoe gaaf zou het zijn als deze kinderen ipv het revalidatiecentrum en fysiotherapeuten, zichzelf kunnen activeren. Scheelt veel geld en is veel leuker. Mijn idee is dat er in het spel een aantal cadeautjes zitten Bijv. Een dagje uit als je een jaar een bepaald programma hebt afgewerkt. Dit kan dan samen met goede doelen fondsen gefinancierd als spieren voor spieren.

Antwoorden

Marc Kalf - 18 juli 2016 om 09:04

Hallo Annette, Mooi idee. Is er ook al nagedacht over het business model. Wie gaat er voor de ontwikkeling betalen en wie gaat de game naar de markt brengen?

Annette Stekelenburg - 25 juli 2016 om 23:10

Nee, nog geen idee of er geld voor is. Eerst een goed idee, dan volgt geld. Ik denk dat het zorgkosten kan besparen.

Janneke de Groot - 18 juli 2016 om 12:30

Beste Annette, dit is een interessant idee. Er zijn al positieve ervaringen met health games en bewegingsgames. Zeker voor deze doelgroep biedt gaming, virtual reality of augmented reality kansen om beter aan te sluiten bij de motivatie en beleving. Zelf ben ik de afgelopen jaren betrokken geweest bij een aantal projecten met applied games en bewegingsgames. Ik heb over het algemeen positieve ervaringen, maar heb ook in de praktijk geleerd wat niet werkt. Je mag altijd eens contact opnemen om verder te sparren.

Annette Stekelenburg - 25 juli 2016 om 23:11

Ben nu op vakantie, maar wil eind augustus wel eens verder praten

Sanne Mariën - 22 juli 2016 om 17:15

Hoi Annette, ik ben bezig met een nieuw beweegproduct wat mogelijk aan kan sluiten bij deze doelgroep. Dat zou natuurlijk in de praktijk getest moeten worden. Sta je daar open voor? Graag in dat geval een persoonlijk bericht op sanne@fittebedrijven.nl of info@defitnesstuin.nl

Annette Stekelenburg - 25 juli 2016 om 23:12

In principe wel, maar mijn kinderen moeten dat ook willen. Eind augustus maar eens verder praten? Nu vakantie.

Chantal van Spaendonck - 22 juli 2016 om 18:18

Je zou eens contact kunnen leggen met Frank Zijlmans van Atlantis Games
ik breng je graag met hem in contact

Annette Stekelenburg - 25 juli 2016 om 23:13

Graag.

Kasper Kamperman - 23 juli 2016 om 12:16

Als het om een verkenning qua concept/prototype gaat dan kunnen 4e jaars studenten van de opleiding Kunst & Techniek / Game Design (Enschede) je wellicht helpen in het kader van een project. Neem contact met me op als dat interessant voor je is.

Annette Stekelenburg - 25 juli 2016 om 23:14

Dat klinkt mooi. Het is alleen nog maar idee. Eind augustus eens verder praten?

Nino Bellengé - 24 juli 2016 om 14:50

Vici Games heeft veel ervaringen opgedaan met de ontwikkeling van hun games voor longpatiënten 'Wind Tales'. Het zijn echt top mensen, ik breng je graag met ze in contact. http://www.vicigames.com/

Annette Stekelenburg - 25 juli 2016 om 23:14

Graag

Frank ZIjlmans - 25 juli 2016 om 09:35

Atlantis Games heeft een aantal zorg gerelateerde games ontwikkeld oa voor senioren met als doel ze meer te laten bewegen en meer sociale contacten te geven. Ik zou graag in een persoonlijk gesprek een en ander met je doornemen. Je kunt me bellen op 06 205 97 376

Annette Stekelenburg - 25 juli 2016 om 23:15

Ik bel je begi. September. Nu vakantie.

Marcel van der Kuil - 25 juli 2016 om 16:52

Beste Annette, dit klinkt inspirerend en uitdagend! Ik zie wel mogelijkheden om op korte termijn een project opstarten en afronden, om het eea uit te zoeken (oa mbt de aannames die je hierboven noemt) en om een prototype game te maken, die de kinderen en hun familie en vrienden dan zelf kunnen testen. Het testen is al de helft van het plezier, zeker als kinderen zien dat ze zo kunnen meehelpen aan een echte (coole) game. Dit moet een goede bijdrage kunnen aan de intrinsieke motivatie en het moet kunnen helpen om de aandacht even goed at te leiden. Laten we een keer bellen of mailen, ok?

Annette Stekelenburg - 25 juli 2016 om 23:16

Prima. Heb nu vakantie. Eind augustus begin september eens bellen? 0621834909

Marcel van der Kuil - 26 juli 2016 om 08:09

Annette, prima, afgesproken. Groet, Marcel.

Helene Zwaneveld - 27 juli 2016 om 09:41

Dag Annette, Grendle Games in Leeuwarden heeft samen met Lable en Noordelijke Hogeschool Leeuwarden een game ontwikkelt (Vossenjacht Game) voor senioren en deze game is getest in de praktijk bij verschillende zorgaanbieders. Je kunt je vorderingen ( vitaliteit en bewegingsvrijheid) volgen via een dashboard. De game is vanaf september op de markt en volgens mij ook geschikt voor ( kleine) kinderen. Ik wil je wel in contact brengen met Grendle Games zodat je het eens kunt bekijken/ beoordelen. Eind september ben ik terug van vakantie. Mijn telefoonnummer: 0651881976

Evelien Dijk - 23 augustus 2016 om 11:45

Een aanvulling op het voorgaande bericht: Grendel heeft ook samen met het Roessingh en Groot Klimmendaal een game ontwikkeld voor kinderen met een evenwichtstoornis: http://www.grendel-games.com/game/gryphon-rider/.