Voel je top met 1 druk op de knop - Behoeftelijn

Hi, in Schiedam is een succesvolle innovatie neergezet waarbij je met 1 druk op de knop als senior welverdiende aandacht krijgt. Hetzelfde als de bekende rode zorgknop maar dan voor klusjes en een praatje. Het doel is het doorbreken van eenzaamheid. Zie: http://jsprojecten.behoeftelijn.nl

Zou deze oplossing zou ook voor andere doelgroepen interessant kunnen zijn, bijvoorbeeld MS Patiƫnten? Ik wil dat graag verkennen in een brainstorm van een uur - wie heeft zin om daarop aan te sluiten?

Antwoorden

Babette Dingemans - 02 juni 2021 om 11:20

Hi Ronald, dank voor het delen van dit mooie initiatief! Ik sluit graag aan bij de brainstormsessie om te kijken wat we vanuit Zorginnovatie.nl kunnen betekenen.

Jan van Sandwijk - 14 juni 2021 om 15:49

Hoi Ronald, in Overijssel, op de Veluwe en binnenkort ook in Friesland is DagenDoen al een aantal jaren actief (www.dagendoen.nl) in het bestrijden van eenzaamheid. Brainstormen: prima, doe maar een datum voorstel.

margreet melman - 18 juni 2021 om 20:22

Hoi Ronald en Jan, Ik schuif ook aan.
Ontmoetingen Online is op meerdere plekken in het land steeds actiever, met met name Op Pad Ontmoetingen voor kwetsbare mensen in sociaal isolement (https://ontmoetingen-online.nl) Mooi om ervaringen te delen en te onderzoeken hoe en waar we elkaar kunnen versterken. Ik hoor graag jullie voorstel voor overleg.