Veilig volgen van dementerende ouderen

Wie heeft er ervaring met het bewaken van dementerende ouderen met behulp van GPS, en dan wel een systeem dat koppelaar is aan bestaande zorgoproep systemen.
We hebben verschillende producten getest. Het grootste probleem is dat de persoon in kwestie het systeem afdoet en weg gooit. Of het systeem is dus danig complex dat het voor de zorg medewerker niet te gebruiken is.

Antwoorden

Naomi Vorstermans - 18 juli 2016 om 09:54

Ik ben heel benieuwd naar vergelijkbare systemen. In mijn zoektocht ben ik op Spotter beland (http://www.spottergps.com/) wellicht is dit een goed systeem?

Raymond Slangen - 18 juli 2016 om 10:26

Dit systeem is helaas niet toepasbaar bij dementerende ouderen. Dit kastje wordt binnen de kortste keren weg gegooid en dan ben je de cliƫnt dus kwijt. Daarnaast is het niet koppel baar aan bestaande zorgoproep systemen.
Is wel een betaalbare oplossing voor thuis gebruik.

Arjan in't Veld - 22 juli 2016 om 17:54

Raymond, koppelen lukt met ons zeker, maar 'therapietrouw' blijft een aandachtspunt. We hebben wel wat slimme gordels etc. om daar iets aan te doen. W

Chantal van Spaendonck - 22 juli 2016 om 18:07

Interessant project, wij zijn in West-Brabant bezig met het voorbereiden van een project om mensen met dementie langer thuis te laten wonen en GPS tracker zal hier zeker een onderdeel van zijn. Laten we hierover contact houden dit najaar

Raymond Slangen - 16 augustus 2016 om 07:05

Chantal het lijkt me goed om later dit jaar contact te hebben. Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.

madelon van Neerijnen - 08 augustus 2016 om 14:33

Buitenshuis is het lastig om deze groep te volgen (zie eerdere commentaren). Voor binnenshuis is dit heel goed te volgen met leefstijlmonitoring.

Wil Wintjens - 28 september 2016 om 11:28

Beste Raymond,
wij hebben ruime en positieve ervaringen bij HWW in Den Haag en bij GGZE in Eindhoven met onze aanpak. Een GPS device dat naast alarm ook de weg naar buiten vrij geeft en de sleutel voor binnenkomst is. Als beloning voor het meenemen van het device mag men zelfstandig naar buiten en naar binnen is de filosofie.
Daarnaast slaan we 7 dagen informatie op van de gang en wandel en gaat men dan toch nog weg zonder device dan kunnen we altijd terugkijken en daaruit afleiden waar vandaag gezocht moet worden.
Meerdere manieren om hier een afdoende antwoord op te geven.