Startup Fest Health Utrecht 26 september: heb je daar nu wat aan?

Er worden veel congressen en symposia georganiseerd om startups, innovatoren, financiers en opdrachtgevende organisaties bij elkaar te brengen. Dat kost altijd tijd, maar wat levert dat nu op? Naast een mooi en relevant netwerk, het bijblijven van wat state-of-the-art is, hebben congressen toch vaak een hoog reunie gehalte. Wat is nu nodig om je geinvesteerde geld en tijd echt om in te zetten in waarde? Wie gaat er naar startup fest Europe Health op 26 september in Utrecht en waarom?
Ik ga graag in gesprek over waardecreatie voor ondernemers en innovatoren.
(p.s. Wie denkt : dit is leuk gratis, ik mag een aantal gratis aanmeldcode vergeven.)

Antwoorden

Frank van Zon - 11 september 2017 om 13:28

Hoi Jelle,

toevallig ga ik met Physitrack dit jaar richting Startup Fest Health. Redenen hiervoor zijn voor mij voornamelijk uitbreiden van mijn netwerk, op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, leren van 'fouten' van anderen, mogelijk nieuw contact met investeerders en het opzoeken van gelijkgestemden op het gebied van bekostiging.

Om hier zoveel mogelijk uit te halen is het voornamelijk belangrijk dat je zelf doelen opstelt voor je richting het evenement gaat en er niet 'blanco' instapt. Wat zaken die ik mee zou willen geven:
- Verdiep je in het event: Welke sprekers wil je absoluut niet missen?
- Welke partners staan op het evenement?
- Zijn er in je netwerk bepaalde personen die je op wilt zoeken?
- Waar zie je binnen je eigen product of bedrijf mogelijkheden tot samenwerking? Een bepaalde niche? Een project waar je mee bezig bent?

Nutte van Belzen MD - 24 september 2017 om 15:46

Hallo Jelle,
Vanuit CC Diagnostics gaan we ook naar het Start-up Fest. Het is hierbij belangrijk om te voorkomen dat je ondergesneeuwd wordt door informatie en personen die iets van je willen. Het bouwen van netwerk heeft op de eerste plaats te maken met wederzijdse interesse. Je merkt snel genoeg of iemand daar rondloopt om zo veel mogelijk kaartjes te regelen of iemand open staat voor nieuwe ontmoetingen.

Ik leef ook bij de slagzin: Quality over Quantity. Ik probeer meestal een aantal match-making gesprekken te kiezen waarvoor ik mij helemaal inlees in de specifieke persoon waardoor we direct een laag dieper in gesprek kunnen gaan. Hierbij is mijn doel het overbrengen van mijn passie, waarom doe ik wat ik doe? Zodra we elkaar op dat niveau hebben gevonden ben ik overtuigd dat we iets voor elkaar gaan betekenen. Is het niet direct, dan is het indirect.

Innoveren doe je per definitie samen, op dit event kan je gelijkgestemden tegenkomen waarmee je stappen kunt zetten. Het is echter wel goed zoeken en het vereist toewijding en kwetsbaarheid.
Waar wacht je op? Ga op pad en maak die connecties!

Amke van der Linden - 27 september 2017 om 09:45

Gister was Startup Fest. Aangezien jullie aan hebben gegeven te gaan, ben ik wel heel benieuwd hoe het was. Wat waren de meest waardevolle sessie? Hebben jullie nieuwe inzichten en / of nieuwe contacten opgedaan? Hopelijk kunnen jullie er iets over delen!

Nutte van Belzen MD - 27 september 2017 om 17:01

We zijn onder andere uitgenodigd voor het investors dinner. Het was goed om met verschillende investerende partijen te connecten en te kijken naar toekomstige samenwerkingen. Een aantal gesprekken waren zeer concreet en dat is altijd fijn!
Verder hebben we een aantal waardevolle connecties gelegd met personen die werkzaam zijn bij het ministerie, uiteindelijk zullen we namelijk ook veel met hen in gesprek moeten.

Frank van Zon - 02 oktober 2017 om 17:10

Met Physitrack kijken we terug op een interessante dag. Niet direct de doelgroep waar we naar op zoek waren, maar wel leuk om te zien wat er op de markt gebeurt en hoe corporates bezig zijn met investeringen in eHealth en startups. Uiteindelijke leuke gesprekken opgeleverd met vervolgafspraken bij investeerders. Zeker de moeite waard om een dag door te brengen dus!

Jan-Jaap Bats - 23 november 2017 om 15:57

Een echte netwerker is oprecht geinteresseerd en denkt mee om te helpen. Ze hebben meer de houding van de boer dan van een jager... Hou ik zelf altijd aan tijdens Zakelijke (netwerk)meetings. En eens met Nutte over kwaliteit...