(online) tools om dagbestedingsbehoeften naar boven te halen

Het achterhalen van (nieuwe) dagbestedingsbehoeften bij cliënten met een verstandelijke beperking die moeilijk (of niet) kunnen communiceren is een uitdaging. Welke tools adviseer jij om in te zetten, om ervoor te zorgen dat ook deze cliëntgroep zich uit kan ´spreken´ over de dagbestedingsactiviteit(en) die hij/zij leuk vindt?

Antwoorden

Lieve Hendriks - 02 maart 2021 om 14:19

Hoi Rick, bedankt voor je bericht! Heb je weleens gewerkt met grote pictogrammen die passend zijn bij de activiteiten en/of emoties? Ik hoor het graag!

Rick Hoevenaars - 28 maart 2021 om 21:32

Hoi Lieve,
Bedankt voor je reactie. Heb je ook ervaring met deze ´techniek´ als het gaat om nieuwe activiteiten voor een cliënt? Wat we nu vaak zien is dat we kijken naar hetgeen cliënten nu al doen of leuk vinden, in plaats van het tonen van activiteiten die de cliënt nu (nog) niet doet, maar wellicht wel leuk vindt als hij/zij hiermee in aanraking komt.
Hoor het graag!

Lieve Hendriks - 04 mei 2021 om 13:32

Hallo Rick,

Ik heb ervaring in het aanbieden van nieuwe activiteiten. Vaak brengen interesses van andere cliënten nieuwe ideeën, om zo een groot scala aan te kunnen bieden. Afhankelijk van de doelgroep (analyse) kun je de 'nieuwe' pictogrammen aanbieden en wellicht visualiseren. Afhankelijk van de prikkelverwerking van de cliënten, kun je wellicht ook meerdere 'nieuwe' activiteiten tegelijk aan bieden om te kijken hoe en of de cliënt hier een voorkeur in laat zien. Hoe denk je hierover?

Rick Hoevenaars - 07 mei 2021 om 07:17

Hoi Lieve,

Wederom bedankt voor je reactie. Zou je me een mail kunnen sturen met je contactgegevens? Dan neem ik graag contact met je op om dit telefonisch te bespreken. Mijn adres is rhoevenaars [at] oro.nl.
Veel dank!

Groeten, RIck