Het taboe op negatieve emoties kan eraf

Op het hebben van lichamelijke problemen rust vaak geen taboe, want een ander begrijpt dat je daar last van kunt hebben en vaak is het probleem ook nog eens zichtbaar.

Hoe anders is dat bij emotionele problemen. Die zijn van de buitenkant niet zichtbaar en dan is het maar de vraag of een vreemde daar wel het nodige begrip voor kan opbrengen. Je wilt niet als zwak overkomen door te erkennen dat je ergens moeite mee hebt, omdat het je emotioneel raakt. Dus verberg je dat en praat er liever niet over. Wellicht is dat ook de reden dat nog niemand heeft gereageerd op mijn verzoek mee te doen met mijn pilot voor Touch4Emo.

Maar wat nu als die negatieve emotionele reactie niet een kwestie is van ‘karakterzwakheid’, maar simpelweg een lichamelijke oorzaak heeft? En wat nu als die oorzaak ook nog eens vrij eenvoudig is op te lossen?
Als dat waar is en daar uiteindelijk een breed gedragen maatschappelijk besef voor komt, kan dat leiden tot het verdwijnen van het taboe op het hebben van negatieve emoties en bijbehorende nare gevoelens. Want dan los je de oorzaak van het probleem gewoon op en heb je er ook geen last meer van.

Met mijn ervaring bij 1200 cliënten onderschrijf ik de stelling dat een verstoring in het energiesysteem van het lichaam de oorzaak is van alle negatieve emoties en bijbehorende nare gevoelens. Hef die verstoring op, dan verdwijnen tegelijkertijd ook de ermee verbonden emotionele lading en nare gevoelens, definitief. Je kunt dan eenvoudigweg niet meer getriggerd worden door geluiden, beelden, taal of herinnering.

Wie wil hierop reageren?