Eerstejaars 'Innovatie in Zorg en Welzijn' masterstudent op zoek naar organisatie voor trajectontwerp in de zorgsector

Goedemiddag allen,

Door middel van deze brief wil ik graag informeren of er via dit medium een organisatie geïnteresseerd is om een trajectontwerp te laten uitvoeren door mij met betrekking tot voeding in de zorg. Het betreft in dit geval geen stage, maar een opdracht waar ik aan kan werken binnen uw organisatie en waar ik een artikel/projectverslag over kan schrijven.

Mijn naam is Rafiq van den Boom, ik ben een 24-jarige student en woonachtig in Groningen. Op dit moment volg ik de tweejarige deeltijd Master Innovatie in Zorg en Welzijn aan de Hogeschool te Utrecht. In het tweede jaar van deze opleiding (september 2019 – juni 2020) krijgen wij de opdracht om een trajectontwerp uit te voeren bij een zorginstelling of ziekenhuis. Het doel van dit trajectontwerp is het ontwikkelen van een zorg- verbetertraject met als resultaat een product waarvan de zorgvrager kan profiteren.

Ik heb in 2017 de bachelor Voedingsmiddelentechnologie, met als specialisatie voeding en gezondheid, afgerond aan het Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Tijdens mijn bachelor heb ik al verschillende projecten gedaan met betrekking tot voeding en de zorg. Eén van deze projecten was een onderzoek naar de invloed van de Nieuwe Nederlandse Keuken bij ziekenhuis Nij Smellinghe en revalidatiecentrum Marrewyk te Drachten. Hier werd gekeken naar de invloed van een gezonder en moderner menu met betrekking tot de revalidatie van patiënten, het medicatiegebruik en het welzijn van deze patiënten. Daarnaast heb ik aan de HAMK University in Hameënlinna in Finland gewerkt aan een project waarin algen (Spirulina) werden gebruikt om een nieuw voedingsmiddel op de markt te brengen om de gezondheid van kwetsbare ouderen te verbeteren.

Mijn interesse gaat vooral uit naar de invloed die voeding heeft op de gezondheid of verbetering van de gezondheid bij ouderen en zieken. Mede dankzij mijn vorige opleiding wil ik graag een zorg-verbetertraject ontwikkelen die zowel in de zorgsector als voedingssector kan bijdragen tot een betere gezondheidszorg voor deze doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld een verbetertraject zijn ter voorkoming van ondervoeding bij ouderen.

Het liefst zou ik deze opdracht doen bij een organisatie/instelling in het Noorden van het land, maar omdat het geen stage betreft, is een ander deel van het land ook geen probleem.

Mocht u geïnteresseerd zijn of vragen hebben over het eventuele verloop, dan kunt u mij bereiken via dit medium

Met vriendelijke groet,

Rafiq van den Boom