(demo)innovaties gevraagd voor patiënten op 22-9 bij VWS bijeenkomst
Op 22 september organiseren we vanuit VWS een ochtend bijeenkomst over eHealth voor 50 a 60 patiënten. Het is voor ons belangrijk van de eindgebruikers te horen waar kansen en behoeften liggen rondom eHealth.
Naast de presentaties (Erik Gerritsen, Annemiek Vroom, Maria Henneman) en workshops zouden we graag de aanwezige patiënten een aantal tools laten testen/ervaren/zien. Wie is bereid om zijn innovatie te demonstreren en hierover in gesprek te gaan met patiënten.
Bijeenkomst is in de Jaarbeurs Utrecht van 10.30 tot 13.30 (inclusief lunch) en heeft een gemengde doelgroep: GGZ, somatiek, hoge ses en lage ses, representanten patiëntenorganisaties en individuele patiënten.
Groeten, Karen
Antwoorden
Dag Patrick, super! Stuur graag wat info over bloeddruk meter bijv naar k.v.ruiten@minvws.nl dat is handiger regelen. gr Karen
Ik kom graag Nettie demonstreren aan en meteen uitproberen met de deelnemers. Nettie is een regelapp voor zorg & welzijn. Nettie verbindt en activeert het sociale netwerk van mensen die zorg of hu;lp nodig hebben. En kan dit netwerk - indien relevant - ook nog linken met de zorgprofessional. Nettie creëert saamhorigheid, ontlast de mantelzorger en zorgt voor een doelmatigere inzet van zorgpersoneel (reductie zorgkosten). Omdat mensen zich niet associëren met mantelzorg, hebben we nadrukkelijk gekozen voor de term regelapp. Regelen is leuk, voor regelen word je gewaardeerd. Dit verhaal wil ik graag vertellen. Nadere info: www.nettie.nu of Nettie op www.zorginnovatie.nl
Hai Michiel, fijn dat je Nettie wilt demonstreren! Het is vooral een demonstratie aan kleine groepen patienten of 1 op 1 . als je dat wilt en kunt doen met Nettie zou het fijn zijn als je me even mailt op k.v.ruiten@minvws.nl ! gr Karen
Vanuit IKNL hebben we een paar dingen die hiervoor in aanmerking komen. Het heeft wel te maken met hoe je ehealth definieert. Mogen het ook informatieve applicaties zijn waar patienten zelf een aantal filters / selecties moeten activeren? of gaat het alleen om applicaties waar patienten zelf gegevens aan toe moeten/kunnen voegen?
W.b. de eerstgenoemde (informatieve applicaties) hebben we een website waar patienten informatie over bijwerkingen van oncolytica kunnen vinden. We willen graag reacties van patienten. Deze informatie is rond 1 oktober online beschikbaar.
We hebben ook een 'verwijsgids kanker' ontwikkeld. Deze applicatie wordt eind november gelanceerd tbv hulpverleners. Deze applicatie is nu al online om eerste reacties te verzamelen. Behalve lancering onder hulpverleners, denken we nog na over een publiekslancering. In beide gevallen moeten patienten dus zelf selecties maken om tot een resultaat te komen. En wij zijn 'nieuwsgierig' naar hun reacties; lukt het om die selecties te maken.
Voor beide onderwerpen werken we samen met verschillende organisaties binnen het oncologiedomein.
W.b. de tweede optie, hebben we afgelopen jaar een pilot gedaan met een applicatie waar patienten zelf hun bijwerkingen kunnen monitoren. Deze applicatie is echter niet bereikbaar op 22 september, wel resultaten van de pilot. Wij denken overigens dat ook daar veel kansen en mogelijkheden liggen ter verbetering van de zorg.
Dag Mies, onze definitie van ehealth is breed dus kan ook zeker informatieve applicaties zijn. De website oncolytica op een ipad laten zien en daarmee ook toetsten bij patienten lijkt me een mooi idee. Kun je me mailen op k.v.ruiten@minvws.nl dan stemmen we daarover verder af! Karen
Beste Karen,
We komen graag onze innovatie laten zien waarvoor nu een pilot loopt bij GGZ-Noord Holland Noord. Ook gaan we heel graag in gesprek met patiënten.
We hebben een nieuwe vorm van 'blended' educatie ontwikkeld waarmee face-to-face voorlichting heel eenvoudig kan worden gecombineerd met digitale voorlichting en waarbij we ook nog gebruik maken van onze unieke interactieve webvideo techniek. Met onze oplossing ondersteunen we zorgverleners bij het zo goed mogelijk informeren van hun cliënten. Voor een demo zie
http://www.e-comvideo.com/ggz-imip/?behandelaar=Demo
Ben benieuwd naar je reactie.
Met vriendelijke groet, Jean-Paul
Beste Karen
Graag maken wij gebruik van de kans om ons product Emma aan een of meerdere patienten/clienten en - indien die aanwezig zijn - hun mantelzorgers te demonstreren. Emma is een mobiele oplossing (smartwatch of smartphone) voor patienten om therapietrouw te blijven. In eerste instantie met herinneringen aan de patient zelf, in tweede instantie aan hun mantelzorgers en als laatste aan professionele zorgverleners. Patienten geven hun eigen zorgverleners toestemming om in hun persoonlijke community te komen en kunnen via Emma hun problemen en gegevens (bloeddruk, gewicht, activiteit etc ) met hen delen. Samen kunnen we meer dan alleen.
Met vriendelijke groet,
Oscar van Dijk
http:/www.medicinemen.eu/nl
Hartelijk bedankt voor de enthousiaste reacties! Die stellen we zeer op prijs. Naar degene die mij gemaild hebben stuur ik de informatie. Ga even (off line) op verlate zomervakantie en ben voor contact hierover na 14-9 weer bereikbaar. mvg Karen
Goed initiatief Karen!
Jammer, dat ik het nu pas zie (toch vaker deze site checken) ;-)
Helaas kunnen we niet wegens andere afspraken, maar we houden ons met http://www.behandelingbegrepen.nl aanbevolen voor eventuele vervolgsessie of andere van dergelijke bijeenkomsten want onze medische animatie video's zijn zeker relevant voor patiënten!
Dan ben ik net te laat geloof ik. Ik had mijn oplossing om ziekteverloop en symptomen te registreren graag gedemonstreerd.
Karen wij bieden graag aan voor demo doeleinden onze mobiele oplossingen Vivago welzijn monitoring, HiBU alarmknop en bloeddrukmeter alsmede Domitica toepassingen. Hoe kunnen we dit regelen. MVGR