De StrobeWaffle: maffe naam, helemaal maf als dit echt werkt

Hallo ZorgInnovatie Community,

Ik wou mezelf en de innovatie die ik net gepubliceerd heb even voorstellen. Ook al ben ik geen wielrenner is mijn naam wel Steven Kruyswijk - ik woon in Leidschendam en ben pianotechnicus voor de kost, specifiek het repareren en optimaliseren van Fender Rhodes elektromechanische piano's uit de jaren '70.

Mijn innovatie is de StrobeWaffle: https://www.zorginnovatie.nl/innovaties/strobewaffle

Het is de uitkomst van mijn online contact met Willem Ras, gepensioneerd medisch jurist die zegt al een jaar of vier met succes een Portugese praktijk te runnen, gebruikmaken van elektromagnetische velden voor het deactiveren van pathogenen in het lichaam, waaronder, jawel, het coronavirus.

Wat ik gedaan heb ik zijn technische opstelling eerst 1-op-1 kopieren (bestaande uit een zelfgewonden platte spoel van koperdraad, een functiegenerator en koperen buisjes als handelektroden) en vervolgens dit systeem doorontwerpen naar een variant die goedkoop grootschalig fabriceerbaar is.

Dat laatste lijkt gelukt - het is nogal fantastisch wat er vandaag de dag mogelijk is wat betreft laagdrempelige productie van prototypes bij Chinese partijen als JLCPCB. Ik verwacht tien stuks van mijn derde prototype eind januari 2021.

Zoals op de innovatie-pagina valt te lezen ben ik momenteel nog bezig om een indruk te krijgen en te kunnen communiceren van de risico's: het lijkt erop dat het uitgestraalde veld ruimschoots binnen de EU richtlijnen valt wat betreft blootstellingslimieten.

Aangezien het mogelijk een oplossing vormt voor Het Grote Issue van deze tijd, leek het me goed om ook in deze fase al de StrobeWaffle op deze site te publiceren. Ik sta graag open voor feedback en vragen; ik hoop dat er een elegante en effectieve route te vinden valt voor het verifiëren van de werkzaamheid.

Groet, Steven

Antwoorden

Steven Kruyswijk - 25 januari 2021 om 00:04

Correctie: Willem runt zijn kliniek al 10 jaar, niet 4 zoals ik zei, in wat hij noemt 'frekwentiebehandeling'.

Lieve Hendriks - 25 januari 2021 om 18:33

Hi Steven,

Welkom bij Zorginnovatie.nl! Goed dat je je verhaal deelt en ik begrijp dat je al onwijs druk bezig bent om deze innovatie tot een succes te leiden. Zou je in dit bericht ook een vraag kunnen stellen aan de community? Zodat er een gesprek kan ontstaan.

Verder ben ik erg benieuwd naar je innovatiereis, neem gerust eens contact met mij op zodat we kunnen bespreken wat we eventueel voor elkaar kunnen betekenen. Mijn e-mailadres is hendriks@health-holland.com.

Nogmaals, welkom en heel veel succes!

Steven Kruyswijk - 25 januari 2021 om 20:39

Hoi Lieve,

Dank je - en goeie vraag: wat is een goeie vraag...

Ik weet inmiddels redelijk zeker dat ik later deze week een tiental nieuwe units heb die ik aan een aantal partijen kan opsturen voor verificatie van de werkzaamheid. Eentje gaat er naar Portugal sowieso - wat zouden goeie plekken zijn verder?

Misschien een aantal UMC laboratoria? Dat is wellicht het handigst wat betreft de combinatie van know-how en veilige toegang tot relevante patienten?

Steven Kruyswijk - 25 januari 2021 om 20:53

Misschien ook handig om ook in deze fase al één of meerdere technologiepartners erbij te betrekken? Mocht blijken dat het werkt, dan is er mogelijk de uitdaging van snelle en omvangrijke opschaling - immers het huidige ontwerp bevat een (type) chip dat mogelijk te beperkt voorradig is.

TNO? Philips? NXP?

Lieve Hendriks - 26 januari 2021 om 20:22

Hi Steven, ik begrijp dat je partijen zoekt die de units kunnenverifiëren van de werkzaamheid. Klopt dit? UMC is zeker een mogelijke plek, zoek eens op ons platform naar contacten van het UMC ;)

Voor de andere lezers: heb je het idee dat je een eventuele technologiepartner bent of kent, neem gerust contact met mij of Steven Kruyswijk op!

Steven Kruyswijk - 26 januari 2021 om 20:36

Hi Lieve - dat klopt ja. Ook al is er wellicht een issue met echt zeer grootschalige productie, dat is bij nader inzien nog erg voorbarig, en bovendien vast oplosbaar als het zover komt.

Op dit moment ben ik inderdaad zeer benieuwd of er in dit (overigens indrukwekkend grote, zie ik) netwerk mensen te vinden zijn die mogelijkheden zien om een 'moonshot' prototype als dit te evalueren en daarover te rapporteren.

Mocht blijken dat het allemaal niet werkt, en er bijvoorbeeld iets van een significant placebo-effect aanwezig is in het werk van Willem Ras: dat zou jammer zijn, maar voor mij geen enorme ramp - ik waardeer de ervaring van het maken en leren sowieso.

Misschien zijn er UMC radiologen geinteresseerd, bijvoorbeeld? Of zijn er mensen bij TNO of andere kennisinstituten die hun vaardigheden op het gebied van evaluatie kunnen inzetten...

Als de site van DHL de waarheid spreekt heb ik komende donderdag 8 verse prototypes; ik stuur ze heel graag naar een paar plekken op. Van harte bedankt alvast.

P.S. Willem zei me nog dat hij graag liever de term 'specifieke frequentie' gebruikt dan 'resonantie' - dat vindt hij wat zuiverder. Ik ga dat nog even aanpassen in de tekst van de innovatiepagina.

Willem Ras - 27 januari 2021 om 15:28

Het idee van bestrijden van een virus of bacterie e.d. met specifieke trillingen (frequencies) stamt uit de jaren 1920/1930 van de vorige eeuw.
Een fysicus Dr. Raymond Rife ontdekte bij toeval toen hij met zijn zelfgebouwde microscoop - die wel tot 50.000 x kon vergroten - zag dat een virus inactief werd als hij de (UV) frequency van de belichting veranderde. Naderhand ontdekte hij dat ook bepaalde geluids-frequencies het zelfde effect hadden .
Hij gebruikte daarbij plasmabuizen met zware geluidsversterkers in de hoeken van een kamer met de patient in het midden daarvan.

Door een tip van een bevriende gepensioneerde ingenieur – Ir. Jan Van Loon, die op een stukje karton een werkende spoel met een trimkondensator had gemaakt - ben ik op het spoor gezet van dat idee van Nicola Tesla om een vlakspoel in oscillatie te brengen met een regelbare kondensator in serie met een 9 Volt gelijkspanning in 100% positieve offset (dit voor de kenners) Veel minder dramatisch als wat Rife deed, maar wel zo veilig!

In het begin behandelde ik met mijn echtgenote katten en honden met “ongeneeslijke” ziekten zoals FIV (katten-aids), leukemie en leishmania met goede resultaten. Daarna –sinds 2010 – zijn we ook mensen gaan behandelen die uitbehandeld waren in het reguliere systeem. Bijv. fibromyalgia, toxoplasmose, diverse vormen van Lyme´s disease, resistente bacteriën, fibrosis etc.
Tot op heden zagen we ca. 25.000 patienten en het aantal mensen waarbij we geen resultaat boekten kan ik op twee handen tellen .....

Steven´s proefmodel testte hier o.k. en inmiddels heb ik daarmee een mevrouw hier uit Silves van 64 jaar in thuisquarantaine laten behandelen door haar dochter. Haar man was al eerder in het ziekenhuis opgenomen en zij was daarna ook positief getest op Covid-19 en kreeg al de bekende symptomen. Zij is tijdens de behandeling gewoon op bed gaan liggen met een extra hoofdkussen en de tv aan. Wel wat geklungel met de draadjes, maar goed - het is tenslotte een proefmodel. Zij is nu klachtenvrij en test negatief. Wel wat “slapjes” zoals bijv. na een flinke griep.
Ik ben benieuwd naar het definitieve type “STROBEWAFFLE”

Steven Kruyswijk - 28 januari 2021 om 23:20

Prototypes zijn binnen, blijkt wel dat er een paar simpele componenten (weerstanden) de verkeerde waarde hebben - mijn fout bij het bestellen. Heb er al eentje aangepast en die werkt goed! Morgen hopelijk de rest assembleren. Zie voor een plaatje https://usercontent.irccloud-cdn.com/file/LbEbyTi4/20210128_230322.jpg

Steven Kruyswijk - 09 februari 2021 om 20:05

Prototypes zijn inmiddels klaar, zo te zien werkt alles. Nu nog adressen om ze naar op te sturen :) dat het niet bepaald storm loopt lijkt me begrijpelijk, het is nogal een idee.

Hier is een foto van het stapeltje: https://usercontent.irccloud-cdn.com/file/gxEreH7w/20210202_003809.jpg

Overigens heb ik een kleine wijziging gemaakt in de beschrijving; ik dacht dat het protocol was om één rustdag tussen de sessies te hanteren, dat zijn er twee.

Steven Kruyswijk - 17 mei 2021 om 23:38

In april 2021 heb ik de veldsterkte kunnen meten met een geijkte professionele meter, een Wavecontrol SMP2. Ik heb hierbij gekeken naar 3 verschillende richtlijnen voor blootstellingslimieten aan zowel magnetische als elektrische velden: de ICNIRP 1998 Public, de ICNIRP 2010 Public en de 2013/35/EU Low.

Hieruit blijkt, m.i. interessant genoeg, dat als je echt heel erg je best doet om de StrobeWaffle zo dicht mogelijk bij je borst te houden - mij lukt net iets minder dan 4 cm, zo te zien - dat je dan nét de ICNIRP richtlijnen kunt overschrijden; de latere 2013/35/EU zit dan op ongeveer 50%.

Ik weet vooralsnog niet wat de meest toepasselijke richtlijn is binnen het medische gebied, aangezien de NEN-norm die daarvoor geldt een hoop geld kost om in te zien. Ik neem echter aan dat bij een medische toepassing eerder een ruimere blootstellingslimiet wordt gehanteerd dan een striktere.

Lijkt goed nieuws dus.

Plaatje van één van de metingen:
https://usercontent.irccloud-cdn.com/file/93Ovjpdf/20210420_150529.jpg