Cliëntgedreven innovaties in Geriatrische Revalidatiezorg

Wie kent goede voorbeelden van cliënt gedreven innovaties in de Geriatische Revalidatie Zorg (GRZ)?
Ik ben Projectleider Innovatie bij zorgorganisatie Evean en op zoek naar (succesvolle) innovaties in de GRZ die gestart zijn vanuit behoeften en knelpunten van de cliënt. Met name die uit zorgpaden Electieve Orthopedie, Trauma, CVA en COPD zijn bijzonder interessant.

Antwoorden

Sanne Mariën - 22 juli 2016 om 17:17

Hoi Kitty,

Ik ben bezig met een innovatie en zou daar best eens met jou over van gedachten willen wisselen. Sta je daar open voor? Graag dan even een persoonlijk bericht op sanne@fittebedrijven.nl of info@defitnesstuin.nl

Kitty de Jong - 24 augustus 2016 om 12:38

Hallo Sanne,

Ik zal je een persoonlijk bericht sturen.

Vriendelijke groet,
Kitty de Jong

Roel Smolders - 23 juli 2016 om 21:20

Hallo Kitty,

Wij hebben de Activ84Health Explorer ontwikkelt, die ouderen op een veilige, prettige en motiverende manier toelaat om fysiek actief te blijven (en te revalideren). Neem even contact op met je collega Richard Hietberg van Evean zorgcentrum Eduard Douwes Dekker uit Amsterdam... Hij heeft al ervaring met ons platform en kan je zeker verder helpen.

Wij zijn zeker bereid om samen te bekijken hoe we onze technologie verder kunnen ontwikkelen en afstemmen op jullie verwachtingen in het kader van Geriatrische Revalidatiezorg.

Met vriendelijke groeten,

Roel Smolders (roel@activ84health.eu)

Kitty de Jong - 24 augustus 2016 om 12:37

Beste Roel,

Ik ga Richard even vragen en kom er op terug.

Vriendelijke groet,
Kitty de Jong

Nino Bellengé - 24 juli 2016 om 14:58

Van de ideeën die ik de afgelopen tijd heb gezien, vind ik de initiatieven gericht op (binnen)tuinieren het leukste. Dit wordt op sommige locaties ingezet als bewegingstherapie. Het vergt wat creativiteit van de behandelaar om de materialen dusdanig op te stellen dat de juiste oefeningen worden gedaan. Maar voor cliënten is dit vaak een stuk leuker dan oefeningen doen.

Mocht het lastig zijn tijd vrij te maken om dit op en neer te rijden naar het tuincentrum; er zijn ook een aantal start-ups die dit concept verder ontwikkelen. Zoals deze: https://www.zorginnovatie.nl/innovaties/tuin-aan-tafel

Kitty de Jong - 24 augustus 2016 om 12:36

Dank je Nino! Mooi idee, dat ik mee zal nemen in het GRZ team binnen Evean.

Groetjes Kitty

Helene Zwaneveld - 27 juli 2016 om 10:03

Een belangrijke voorwaarde voor succesvolle revalidatie is dat je de individuele wensen en behoeftes goed in kaart weet te brengen is mijn ervaring in de GRZ.
Als je het op prijs stelt wil ik mijn ervaringen met de GRZ wel eens met je delen. Ik kan je ook laten zien hoe de cliënt met behulp van een valide instrument zijn gewoontes, wensen, behoeftes en hulp-ondersteuningsvragen in kaart kan brengen vanuit zijn mogelijkheden ( mate van zelfredzaamheid). Het is een eenvoudige digitale App die de cliënt, zijn naaste of ( met ondersteuning van een) professional in kan vullen en kan delen met wie hij dat wil. Real-time kan de cliënt aangeven of hij tevreden is of dat het beter kan. Zo kun je de innovatie goed aan laten sluiten bij de context en als basis gebruiken voor het maken van zorg- en behandelafspraken. Koppelen met ECD is mogelijk. De cliënt is zo meer betrokken bij zijn revalidatieproces en het revalidatieproces sluit beter aan op de persoonlijke situatie.

Kitty de Jong - 24 augustus 2016 om 12:35

Hallo Helene,

Dank voor je reactie. Fijn dat je je ervaringen met mij wilt delen. Kan ik per mail of telefoon contact met je opnemen?

Vriendelijke groet,
Kitty de Jong

Helene Zwaneveld - 01 november 2016 om 14:25

Hoi Kitty,

En zo zijn we alweer een tijdje verder. Bel me gerust op 0651881976 of mail me op helene.zwaneveld@lable.nl
Ik kom je graag laten zien hoe wij kunnen bijdragen aan je project!