Cardiologische aandoeningen onderzoeken met Data Science

Wij geloven dat de implementatie van Data Science in de gezondheidszorg de zorgkosten substantieel kan reduceren. Veel zorg zal van de klinische ongeving verschuiven naar de preventieve zorg. De focus zal komen te liggen op het voorkomen van ziekte in plaats van op genezing. Datascience kan de zorg ook personaliseren. Iedereen is anders, waarom doseringen van medicatie dan nog niet? De combinatie van (veelal niet medische) goedkope consumenten apparatuur zoals smart watches gecombineerd met slimme algorithmes zullen 24/7 oplossingen ook medische relevantie geven. De medisch specialist al zich of moeten verdiepen in de mogelijkheden van High Tech data-analyse of zijn rol in het medische veld al zich steeds meer gaan beperken tot alleen de medisch lastige en zeer slecifieke gevallen. Want daar blijft de superspecialist waarschijnlijk nog decennia lang heer en meester.

Antwoorden

Auke De Leeuw - 11 april 2020 om 17:31

Wij zoeken nog dragers van een Fitbit die data met ons platform willen delen voor wetenschappelijk onderzoek aan de TU Delft en een Haags Ziekenhuis. Wie kent er nog mensen die mee zouden willen doen?

Arno Van Gijssel - 01 november 2021 om 22:18

Beste Auke,

is dit nog actueel? Ik heb mogelijk interessante fitbit data.

Vriendelijke groeten, Arno

Babette Dingemans - 02 november 2021 om 10:41

Dag Arno,

Dank voor je bericht! Ik zal jou en Auke via de mail met elkaar in contact brengen, zodat jullie met elkaar kunnen spreken over Fitbit data.

Hartelijke groet,
Babette Dingemans