Webinar Digital Health Innovation Singapore

21 oktober 2021 09:00 - 10:15
Locatie
Online, georganiseerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ben je actief op het gebied van Life Sciences & Health (LSH) en zou je jezelf graag oriënteren op Digital Health (Medtech & AI) trends en innovaties in Singapore? Meld je dan aan voor het webinar Digital Health Innovation Singapore.

Hoor ervaringen van Nederlandse organisaties die jou voorgingen en leer over de lokale LSH-markt en de kansen voor R&D-samenwerkingen.

Voor wie

Dit webinar is geschikt voor universiteiten, instituten en innovatieve bedrijven gespecialiseerd op het gebied van Digital Health, met interesse voor een algemene introductie van het LSH landschap in Singapore en internationale R&D samenwerking.

Waarom Singapore

Singapore staat op de 2e plek in the World Bank Ease of Doing Business Index, waarbij het hoger scoort dan omringende landen én Nederland (Maleisië 12e, Thailand 21e, Nederland 42e). Met een hublocatie en voorbeeldrol op het gebied van excellente zorg in Zuidoost-Azië kan Singapore fungeren als springplank voor R&D samenwerking en marktentree in de regio.

Mede door een vergrijzende bevolking wordt de komende jaren een significante groei aan zorgkosten verwacht en staan het Singaporese Ministry of Health (MOH) en andere LSH stakeholders open voor innovatieve concepten en oplossingen. Er is onder andere veel interesse voor preventiemaatregelen en value-based initiatieven waardoor men thuis en niet in het ziekenhuis gescreend en behandeld kan worden, en thuis kan blijven wonen bij ziekte en op hoge leeftijd.

Nederland en Singapore lijken in opzichten als hoge mate van digitalisering, zorgkwaliteit en onderzoekniveau op elkaar. Dit is de reden dat beide landen geschikte partners van elkaar zijn om best practices uit te wisselen en pilots mee op te starten.

Programma

  • Introductie: Presentatie over het gezondheidszorg innovatie beleid en ambities in Singapore, met een focus op Digital Health (MedTech & AI). Toelichting op de rollen van Triple Helix partners in het zorg ecosysteem.
  • Nederlandse perspectieven: Parallelle sessies waarbij academici en bedrijven ervaringen delen over hun samenwerkingen met Singaporese partners.
  • Ook is het mogelijk naderhand de marktstudie 'Healthcare and R&D Landscape in Singapore' van Ravenry te ontvangen.

Aanmelden

Voor deelname meld je je aan op de website van het Netherlands Innovation Network Singapore. Aan de deelname van dit webinar zijn geen verdere kosten verbonden.

Dit webinar wordt vervolgd met verschillende focussessies op uitnodiging. 6 tot 8 geselecteerde Nederlandse en Singaporese partners kunnen per focussessie projecten aan elkaar toelichten waarna een discussie volgt.

Meer weten?

Heeft je vragen over dit webinar? Neem dan contact op met Tong Jiang, adviseur Internationale Technologie en Innovatie Samenwerking (RVO): tong.jiang@rvo.nl