Vliegwiel coalitie lanceert toepassingsgebieden tijdens ICT&Health congres

26 januari 2018 14:45 - 13:45
Locatie
Beatrixtheater, Utrecht

Op 26 januari lanceert het Vliegwiel voor Innovatie twee toepassingsgebieden tijdens het ICT&Health congres om 14.50 uur in het Beatrixtheater te Utrecht.

Begin 2017 gaf de patiëntenfederatie Nederland het startsein voor de Vliegwiel coalitie. Met verschillende stakeholders - waaronder zorgaanbieders, leveranciers, zorgverzekeraars en overheid – wil zij een aantal geselecteerde zorginnovaties écht opschalen. Dat alles volgens het Triple Aim principe: betere kwaliteit van zorg, betere gezondheid voor patiënten en minder zorgkosten.

Tot 8 september 2017 kon iedereen een suggestie voor een toepassingsgebied doen. De toepassingsgebieden komen voort uit een selectieproces van 2 rondes. Na een longlist van 41 inzendingen hebben de leden van het professionalspanel (16 leden) en patiëntenpanel (10 leden) de resterende 14 inzendingen zorgvuldig bestudeerd, beoordeeld en besproken.

De twee toepassingsgebieden die de Vliegwiel coalitie gaat lanceren worden door Dianda Veldman (Patiëntenfederatie) gepresenteerd.

Aanmelden voor dit event kan via deze link. Toegang is gratis. 

 

Over de Vliegwiel coalitie

De Vliegwiel coalitie ziet dat in Nederland zorginnovaties vaker bovenop de bestaande zorg komen en niet in de plaats van huidige zorglevering- en afspraken. Terwijl dát juist nodig is voor opschaling en maximale toegevoegde waarde. Vanuit het vliegwiel zullen alle betrokken partijen er aan bijdragen om deze transitie voor elkaar te krijgen. De coalitie heeft de ambitie om meerdere geselecteerde zorginnovaties daadwerkelijk op te schalen in de zorg, samen met alle relevante partijen voor die desbetreffende innovatie in de komende 2 jaar.

Initiatiefnemer van de coalitie is Patiëntenfederatie Nederland. Inmiddels zijn onder andere de volgende partijen aangesloten: AMC, Bernhoven, Cordaan, CZ, ECP, Focus Cura, Hartvolgers, Huisartsen Oog in Al, Institute for Positive Health, KPMG, KPN, Ksyos, Menzis, Ministerie van VWS, NZa, Philips, Slingeland Ziekenhuis, UMC Utrecht, VGZ, VitaValley, Zelfzorg Ondersteund!, Zilveren Kruis, ZIN, Zorginnovatie.nl.