Value Based Healthcare en digitale (regionale) samenwerking in de oncologische diagnostiek

11 mei 2021 15:00 - 15:45
Locatie
Online, georganiseerd door Health Valley en Medscaler

De stijgende zorgkosten, de COVID-pandemie en de digitalisering binnen de zorg vragen om fundamentele veranderingen. Value Based Healthcare (VBHC), het verbeteren van de uitkomsten voor de patiënt zonder de zorgkosten te verhogen, biedt daarin mogelijkheden. Dit model is geen onbekend begrip meer in de Nederlandse zorg en kan op verschillende manieren worden toegepast. Deze webinar geeft inzicht in hoe digitale regionale samenwerking kan bijdragen aan VBHC en daarmee een betere kwaliteit en duurzame zorg voor alle betrokken in het zorgtraject realiseert. Deze webinar, die Health Valley organiseert in samenwerking met Medscaler en Parsek, gaat in op de volgende vragen:

  • Wat is VBHC, waarom is dit van belang binnen de oncologie en hoe past dit in een post-COVID wereld?
  • Wat is de rol van technologie in het toepassen van VBHC in de oncologische diagnostiek en hoe kan dit tot betere uitkomsten voor de patiënt en een kostenefficiënte samenwerking leiden?
  • Hoe kan een regionaal virtueel tumor board bijdragen aan VBHC?
  • Hoe kan jouw zorgorganisatie VBHC succesvol implementeren in jouw regio?

Op basis van een casestudie vanuit het UMC Utrecht zullen verschillende experts en specialisten hun inzichten en ervaringen delen over het verbinden van klinische teams tussen ziekenhuizen door middel van een Virtueel Regionaal Tumor Board. 

  • Prof.dr.ir. J.J.M. (Koos) van der Hoeven, Internist-oncoloog, Voorzitter Oncomid
  • KALCIO Healthcare: Karel Loerts, CEO
  • Open Line: Laurens Faessen, Manager Technical Sales

Kortom: Ben jij benieuwd hoe digitale samenwerking tussen regionale zorgorganisaties kan bijdragen aan Value Based Healthcare in de oncologie? Dan is deze webinar zeer interessant voor jou. Het geeft inzicht in het belang van VBHC in de oncologie en legt uit hoe de inzet van een digitaal MDO-platform de zorg kan ondersteunen. 

Meld je aan via deze link.