Start-up Bootcamp Health

02 september 2022 10:00 - 14:00
Locatie
Zwolle en/of Nijmegen

Omdat ondernemen in de health-sector echt anders is dan andere markten, heeft Health Valley de start-up bootcamp Health ontwikkeld. Dit programma is een unieke kans om je onderneming te starten en om als ondernemer sterker te worden. Zet concrete stappen op het gebied van strategie, marketing en financiering en maak impact als ondernemer in de (Life Sciences &) Health-sector! Creëer de X-factor voor je bedrijf!

Ondernemen in de health-sector is een vak apart. De markt en de organisaties in dit domein hebben een eigen en specifieke dynamiek en hun eigen kenmerken. Mede daardoor is ondernemen in deze sector bijzonder en vergt het net even wat anders. Je bent immers uit op het maken van maatschappelijke impact. Kun jij met jouw idee, plan of eerste stappen in ondernemerschap echt iets bijdragen aan een betere, goedkopere, snellere vernieuwende zorg? Of misschien heb je een oplossing die zorg voorkomt en mensen gezond maakt en houdt? Digitale en IT-gerelateerde oplossingen zijn ook zeer welkom om zich aan te melden voor ons programma. 

Wil jij een volgende stap zetten met jouw start-up? Dan helpen wij jou om nog succesvoller en sneller de markt te betrekken! 

In dit versnellingsprogramma volgen de geselecteerde start-ups gedurende vier maanden om de paar weken een workshop om concrete stappen te zetten met hun onderneming. Naast deze bijeenkomsten in de groep ontvang je de 1-op-1 begeleiding. Tevens krijg je toegang tot een netwerk van relevante partners, investeerders en mentoren die jou als innovatieve ondernemer coachen en adviseren over bijvoorbeeld strategische keuzes, marketing en financiering.

Waarom zou je meedoen?

Wat is het resultaat van de start-up bootcamp Health voor jou?

 • je hebt na een traject van 4 maanden een sterk ondernemersplan/businessplan dat staat als een huis
 • je hebt een aangevuld netwerk met andere starters in de zorg
 • je krijgt de kans om jouw ideeën te toetsen in de markt
 • je hebt toegang tot de zorgmarkt in Oost Nederland: een prachtige uitvalsbasis voor landelijke uitrol met nationale impact
 • je ontmoet toeleveranciers, klanten en andere partners die relevant zijn voor jouw business
 • je bent gepositioneerd als ondernemer in de Health sector: je kent relevante spelers in de markt en zij kennen jou
 • je staat voorgesorteerd op landelijke en regionale innovatieprijzen: dat boost je bekendheid
 • je maakt kans op subsidies voor de realisatie van jouw plan of het zetten van de next step met jouw bedrijf
 • Rabobank stelt een innovatiefinanciering beschikbaar voor ‘ready to market’ plannen

Maak je droom waar. Deel je visie en werk aan je missie!

De start-up bootcamp heeft ons in contact gebracht met andere startups. Het was enorm inspirerend om te zien hoe andere start-ups werken. Met elkaar doe je nieuwe inzichten op en de inhoud van het programma geeft een extra boost om door te ontwikkelen.- Michiel & Meindert, Blindsight Mobility

De start-up bootcamp Health

Zet je wens om ondernemer te worden nu op de eerste plaats en daag jezelf uit. Realiseer een uitstekend businessplan voor het einde van 2022 om in 2023 succesvol aan de slag te gaan als ondernemer in de health-sector. Wat levert deze bootcamp jou als ondernemer op? Je ontvangt:

 • Elke paar weken op vrijdag een sessie in een stimulerende groep om samen de stap naar ondernemerschap te zetten. 
 • Advies en begeleiding om tot een onderscheidend en goed businessplan te komen. Je maakt contact met experts van de health-sector, ervaren ondernemers, financiering en innovatie deskundigen
 • Eens per maand een één-op-één consult van een business developer die samen met jou kijkt wat je nodig hebt om vervolgstappen te maken om succesvol te zijn
 • Deelname aan een netwerk met andere starters met wie je ervaring en kennis kunt delen en elkaar stimuleert om door te gaan met het realiseren van jouw droom
 • Toegang tot een online platform met een divers netwerk, waar je kennis kunt halen en brengen, waar je deskundige ervaring treft en kennis over starten in health
 • Toegang tot events met relevante sprekers en deelnemers

Wat verwachten we van je?

 • Minstens 100% commitment in o.a. beschikbaarheid en aanwezigheid
 • Een uitgewerkt concept plan voor aanvang van de bootcamp (2 september 2022)
 • Een goed idee en boordevol energie
 • Partnership van Health Valley Netherlands, bekijk de partnerpakketten 2022 (vanaf € 750,- per jaar. Start-ups €75,- per jaar. Indien maximaal 3 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Hoe doe je mee?

Is je idee uniek en wil je de stap nu echt maken naar ondernemerschap? Dan gaan we je helpen om nog succesvoller en sneller de markt te betreden. Meld je hieronder aan vòòr 1 augustus 2022. Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang.

Samen met een kleine groep van starters ga je aan de slag. Het is een intensief traject van vier maanden waarin je wordt uitgedaagd als ondernemer, je idee/oplossing en plan worden getoetst door andere starters en door professionals die de Health-sector door en door kennen. De innovatiemanagers van Health Valley en Kennispoort regio Zwolle geven advies op basis van de ervaring met starters en succesvolle innovaties. 

Programma

Het programma van de start-up bootcamp Health is opgezet vanuit een jarenlange ervaring in het begeleiden van starters en innovaties. Tijdens het programma ontmoet je de juiste mensen en maak je kennis met de netwerken van andere deelnemers. Naast deze bijeenkomsten in de groep en de 1-op-1 begeleiding (aanvullend op de sessies), maak je kennis met die experts die jouw plan sterker maken. Dit vraagt dus ook tussentijds de nodige tijd en aandacht van je naast de geplande bijeenkomsten.

Sessie 1: 2 september 2022: Challenge your idea. De waardecreatie van je idee staat centraal. 
We maken jouw plan (nog) sterker: Hoe bouw je een relevante en waardevolle oplossing of dienst? Wat is jouw motivatie en 'why'? Wat en wie heb je nodig?

Sessie 2: 30 september 2022: De Markt, je Merk. Positionering en hoe bereik je je klant? 
Aan de slag met marktverkenning, merkwaarde, onderscheidende propositie en marketing van jouw plannen. 

Sessie 3: 28 oktober 2022: Financiering van je plan.
Hoe zien de pricing, het verdienmodel en de geldstromen van jouw plannen eruit? En hoe en waar ga je die benodigde financiering of investering halen?

Sessie 4: 18 november 2022: Organisatie - Certificering - Groei.
We kijken onder meer naar de ontwikkeling, groei en toekomst van jouw organisatie, product/dienst en de bijbehorende markt(en) en bereiden een pitch voor.

Sessie 5: 16 december 2022: Dragons’ Den - Money meets ideas.
Jij presenteert jouw plan en de voortgang ervan ter beoordeling en feedback. Tevens gebruik je dit moment om advies en steun te vragen (bijvoorbeeld bij het opbouwen van een netwerk, marktintroductie, groei, financiering, etc.) 

Data editie 2022

In de periode van september tot en met december 2022 vindt de Bootcamp plaats op vrijdagen (2 september, 30 september, 28 oktober, 18 november en 16 december) van 10.00 - 14.00 uur (inclusief lunch, met inloop vanaf 9.30 uur) in Zwolle en/of Nijmegen. 

Jouw bedrijf kan na het volgen van de bootcamp partner blijven van Health Valley. Zo kun je een beroep blijven doen op onze expertise, business developers en andere dienstverlening in het netwerk. 

Geïnteresseerd?

Vul dan hier jouw gegevens. Vervolgens ontvang je van ons een link naar een formulier om aanvullende informatie in te vullen en jouw concept plan of canvas aan te leveren (die mag je ook op een later moment aanleveren). Download een format voor je businessplan. Het is prima als je een ander format of Business Canvas Model gebruikt. Op de website van de Rabobank vind je veel nuttige informatie over het starten als ondernemer. 

De aanmeldingen en plannen worden beoordeeld door een selectiecommissie voorafgaand aan de start van de bootcamp. Deze selectie doen we om een goede groep met commitment, ambitie en een open sfeer zonder inhoudelijke concurrentie samen te stellen, zodat we met elkaar impact kunnen gaan sorteren in Oost-Nederland. De commissie let bij de beoordeling onder meer op de doelgroep(en), financiering en schaalbaarheid van jouw plannen. Mocht de selectiecommissie jouw aanmelding nog niet rijp genoeg achten voor deelname, dan ontvang je onderbouwde feedback zodat je een volgende editie van de bootcamp kunt instappen. 

Deelnamekosten

Deelname voor start-ups die korter dan 3 jaar staan ingeschreven bij de KVK kost €150,00 en dat is inclusief 1 jaar lang partnerschap van Health Valley.
Deelname voor start-ups zijn die langer dan 3 jaar staan ingeschreven bij de KVK kost €750,00 en dat is inclusief 1 jaar lang partnerschap van Health Valley. 

Partners

De start-up bootcamp Health is een initiatief van de Rabobank en Health Valley Netherlands. Health~Holland en Kennispoort regio Zwolle zijn partners van de start-up bootcamp Health. 

Bron: Health Valley