Ontbijtsessie: Zorginnovatie versnellen met CrossCare en SEAS2Grow

12 september 2018 08:00 - 06:00
Locatie
CIC, Roosendaal

Op 12 september 2018 van 8.00 tot 10.00 uur organiseert het Care Innovation Center West-Brabant (CIC) een ontbijtsessie in Roosendaal. Tijdens deze ontbijtsessie worden ondernemers geïnformeerd over twee Europese projecten CrossCare en SEAS2Grow. Beide projecten zijn bedoeld om ondernemers te ondersteunen in het ontwikkelen en implementeren van zorginnovaties. Aanmelden voor de ontbijtsessie kan op de website.

 

CrossCare

In juli is de vierde wave (subsidie indienmogelijkheid) van Interreg project CrossCare geopend. Indienen kan tot 24 september. CrossCare ondersteunt ondernemers in Vlaanderen en Zuid-Nederland bij het doorontwikkelen, testen en implementeren van zorginnovaties met zorgorganisaties in deze regio’s. Ondernemers kunnen subsidie krijgen voor het ontwikkelen van hun product. Tevens ontvangen zij ondersteuning van een Nederlandse en Vlaamse proeftuin omtrent:

  • Cocreatie met eindgebruikers
  • Livetesting
  • Businesmodelling

 

In Nederland nemen de proeftuinen CIC, SlimmerLeven en EIZT hier aan deel. Deze laatste aanvraagronde is met name bedoeld voor ondernemers die in de proeftuinregio’s gevestigd zijn. Vanuit Nederland betreft dit Brabant, Limburg en Zeeland. Voor meer informatie: https://crosscare.eu/.

 

SEAS2Grow

Smart Homes, het CIC en zorgorganisatie TanteLouise zijn partner van SEAS2Grow waarbij vier landen betrokken zijn waaronder Vlaanderen, West-Nederland, Noord West-Frankrijk en Oost Engeland. Dit Interreg project ondersteunt ondernemers bij het doorontwikkelen, testen en implementeren van zorginnovaties gericht op senioren. Vanuit de proeftuin wordt dezelfde ondersteuning geboden als bij CrossCare maar kunnen ondernemers geen aanspraak maken op subsidiegelden.

 

Voor de vierde wave van SEAS2Grow kunnen aanvragen ingediend worden tot 24 oktober 2018. De focus bij deze wave ligt op de thema’s dementie, robotica en kwetsbaarheid. De aanmeldprocedure hiervoor vind je op de website.  Voor meer informatie: https://www.seas2grow.com/ en http://agetechaccelerator.com.