Online Pitchevent VL-NL 2023 (Regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs)

27 februari 2023 19:30 - 22:00
Locatie
Online

Innovaties helpen de zorg vooruit. Die ontwikkeling is grenzeloos. Daarom organiseert het Care Innovation Center samen met het Vlaamse Health & Care Network Kempen het Pitchevent VL-NL. Tijdens dit event op maandag 27 februari pitchen bedrijven uit Nederland en België hun innovatie. Daarnaast strijden bedrijven uit Zeeland, West- en Midden-Brabant om een plaats in de nationale selectie van de Nationale Zorginnovatieprijs 2023.

Het Pitchevent VL-NL 2023 maakt deel uit van de Slimme Zorgestafette week die van 27 januari tot en met 25 februari  wordt gehouden. Vlaamse en Nederlandse bedrijven nemen het tegen elkaar op om kans te maken op de titel meest kansrijke Vlaamse en meest kansrijke Nederlandse innovatie.

Wil jij hier graag bij zijn en zo op de hoogte zijn van de nieuwst innovaties in de zorg en netwerken? Meld je hier aan!

Data & Tijd 

Maandag 27 februari 
19.30 - 22.00 

Programma

19.30: Welkom
19.40: Regionale voorronde Zorginnovatieprijs 
20.15: Vlaamse pitchers en verdiepingssessie
20.45: Nederlandse pitchers en verdiepingssessie
21.15: Uitreiking
21.30: Afsluiting

Regionale Voorrronde Zorginnovatieprijs

1. Huisartsen van Nederland
Biedt de oplossing om het tekort aan eerstelijns zorgpersoneel toekomstbestendig aan te pakken. 

2. CardiacSense Watch
Streeft ernaar toonaangevend te zijn op het gebied van constante monitoring om medische interventies te coördineren, ziekenhuisopnames te verminderen en de kwaliteit van leven aanzienlijk te verbeteren. 

3. Medicatie Slikgel Gloup
Maakt het innemen van medicijnen makkelijker als het met water niet lukt.

4. DigiRehab
Een digitale trainingstool, gericht op ouderen die gebruik maken van thuiszorg, met trainingsschema's om de zelfstandigheid te verhogen en de vraag naar thuiszorg te verminderen.

Vlaamse pitchers

1. Ipitup
Zet mensen aan om op een snelle en eenvoudige wijze te gaan bewegen om zo de drempel te verlagen. 

2. Ribcap
Modieuze medische hoofdbescherming ontworpen voor iedereen die bescherming kan gebruiken bij valgevaar. 

3. Zensi
Het professionele rust-en slaapanalysesysteem dat zorgt voor efficiënte real time monitoring van tientallen patiënten tegelijk in rusthuizen, ziekenhuizen en rehabilitatiecentra – altijd aan en altijd op zak.

4. Attractive2Wear
Een dienstverlening waarbij bestaande kledij, aanwezig in de garderobe van een zwaar zorgbehoevend persoon, op een zodanige manier wordt aangepast zodat deze functioneel ingezet blijft worden zonder discomfort door “trek, sjor & sleurwerk”. 

5. Spinetechnics
Bied innovatieve behandelbanken voor kinesisten, osteopaten, artsen en chiropractors aan en ontwikkelde een unieke behandeltafels die dankzij een elektrische drop fysiek belastend werk verlicht en actief ingrijpt op de rug.

Nederlandse pitchers

1. MijnPia
De Persoonlijke Interactieve Assistent, biedt zorgondersteuning via WhatsApp en is een leefstijlcoach voor jong en oud. Overal en op elk gewenst moment.

2. LeefSamen
Op maat gemaakte en complete alarmering voor ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen. 

3. Goed Voor Mekaar
Een handige box voor mantelzorgers met alle informatie die nodig is om het goed mekaar te hebben en houden.

4. Moofie
De beweegstok die gesproken opdracht geeft, zodat je kan spelen, luisteren en bewegen. 

5. Track3
Wearable voor mensen met dementie om ze langer thuis te laten wonen en ondersteuning voor mantelzorgers te bieden

 

Bron: Care Innovation Center

Links staat een vrouw, van opzij gezien. Ze heeft haar haar in een knot en een bril op. In haar handen heeft ze een mand. Met haar linkerarm opent ze de mand, en komen er allerlei getekende icoontjes van een gloeilamp uitvliegen. Linksbovenin de tekst: Pitchevent VL-NL 2023. Rechtsonderin de tekst: Maandag 27 februari. Maak kennis met grenzeloze innovatie in de gezondheidszorg. Onderin de logo's van provincie Noord-Brabant, Health&Care Network Kempen en Care Innovation Center