NRC Live serie Toekomst van de Zorgprofessional - Radicale vernieuwingen & De Nationale Zorgdialoog

05 november 2019 19:30 - 22:00
Locatie
Mediaplaza, Utrecht

Met een groeiend aantal ouderen en chronisch zieken is een omslag nodig om de zorg betaalbaar, bereikbaar en van hoge kwaliteit te houden. Tegelijkertijd kampen zorgprofessionals met een hoge werkdruk,  onderbezetting en legio technieken die het de zorgverlener gemakkelijker moeten maken. Maar doen ze dat ook echt? En hoe zorgen we dat techniek geen doel op zich wordt? Van Digital Health tot de gigantische potentie van data-analytics: We staan aan de vooravond van grote innovatieve doorbraken in de zorg.

Trends en ontwikkelingen in de zorg

Tijdens deze serie kijken we vanuit het perspectief van de zorgverlener naar de potentie van technologische oplossingen en hoe ze werken in de praktijk. Wat zijn eigenlijk de voorwaarden voor implementatie van Digital Health? En waar zijn de zorgprofessional én de patiënt bij gebaat? Aan de hand van praktische cases, onderzoek, successen én mislukkingen onderzoeken we de randvoorwaarden voor een succesvolle implementatie van tech in de zorg. Het doel moet immers zijn om de zorg efficiënter, effectiever en patiëntvriendelijker maken.

Avond 1 - 17 september - De implementatie van technologie in de zorg onder de loep: hoe zorgen we dat Digital Health ook echt werkt in het dagelijkse leven van arts en patiënt?

Avond 2 - 8 oktober - Verrassende samenwerking met het bedrijfsleven: welke rol spelen IT-bedrijven en data-opslag in het zorgnetwerk van de toekomst?

Avond 3 - 5 november - De zorgprofessional: wat voor skill set heeft de zorgprofessional nodig voor de implementatie van tech en wat helpt hen hun vak wezenlijk beter te kunnen uitoefenen?

Radicale vernieuwingen & De Nationale Zorgdialoog Zorgprofessional/Data-analytics redt levens

Op zoek naar de allerbeste innovaties in de zorg kwamen we legio aan fantastische ideeën tegen. Ze kwamen van zorgverleners zelf die hun hoofd boven het maaiveld dorsten uit te steken, maar óók uit de hoek van architecten, ontwerpers en studenten. Deze avond leiden we in met een heuse zeepkistmarathon langs de meest spraakmakende radicale vernieuwingen die zich hebben bewezen voor arts én patiënt.

Daarna maken we ruim tijd voor de interactieve Nationale Zorgdialoog: hoe zorgen we voor een de implementatie van technologie die wel de kwaliteit van de zorg én de kwaliteit van werken en leven voor de zorgverlener verhoogt? We ontrafelen dit weerbarstige probleem samen met een expertpanel én het publiek. U heeft er zelf de hand in welke dilemma’s worden besproken en wat de top 3 wordt van meest prangende zaken die in het koffertje mee terug gaan met de experts. Natuurlijk putten we ook uit de eerste twee avonden van deze serie. Dus kom ook, praat mee en pak uw kans om invloed uit te oefenen op de toekomst van de zorgprofessional!

Bekijk het programma op de NRC Live website