NRC Live | Datarevolutie voor een menselijke zorg

13 september 2018 09:30 - 07:30
Locatie
Beurs van Berlage, Amsterdam

Een robotartsassistent die binnen enkele minuten miljoenen medische documenten doorneemt, de juiste diagnose stelt en een persoonlijk behandelplan voorstelt; je smartphone, huis – en zelfs auto – die overal je gezondheid in de gaten houden; en breincomputers die patiënten helpen opnieuw te zien, spreken of bewegen.

Een combinatie van datatechnologie, kunstmatige intelligentie (AI), virtual reality (VR) en het internet of things (IoT) biedt ongekende mogelijkheden binnen de zorg. Maar hoe kun je met deze datarevolutie écht een positieve impact maken in het leven van patiënten én zorgprofessionals?

Laat je inspireren door zorgpioniers, hoor wat wél en niet werkt in de praktijk en denk mee over de toekomstige rol van de zorgprofessional.

 

Programma

09:45 Opening Dagvoorzitter - Maarten den Braber

10:00 De datatransformatie van de zorg – wat is de impact op patiënten, zorgverleners en organisatie? - Wouter van Solinge

10:30 Nieuwe vormen van samenwerken met het bedrijfsleven - Huub Zijlstra

11:30 Techtrends in de praktijk | koplopers aan het woord

12:55 Lunch + lunchgesprekken met bedrijven

13:55 De verdieping - Subsessies ronde 1

14:50 De verdieping - Subsessies ronde 2

16:00 Can data replace medicine? - Chris Hogg

16:25 The costs of not using data in healthcare - Maxine Mackintosh

17:00 Borrel

 

Met korting naar het event?

ZorgInnovatie is netwerkpartner van NRC Live en mag daarom een korting op de ticketprijs bieden. In de nieuwsbrief van 23 augustus zullen we deze kortingscode delen. Wil je dit niet missen? Meld je dan snel aan voor de maandelijkse ZorgInnovatie nieuwsbrief via deze link.

 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over dit event en het volledige programma vind je op de website van NRC Live. Hier kun je ook tickets voor het event aanschaffen.