Mini-symposium 'Gezond werken, wie weet raad met (over-)belasting?'

20 september 2018 15:00 - 13:00
Locatie
Saxion / Bannink Theater, Enschede

Op donderdag 20 september of donderdag 22 november organiseren Indes, Health Valley en Saxion een mini-symposium. Onderwerp is de lichamelijke (over)belasting die ontstaat op de werkvloer tijdens het verplaatsen van zware objecten, zoals bedden, patiënten tilliften of trolleys. Belasting en belastbaarheid zijn kernwoorden die hierin een belangrijke rol spelen. Daarom vormen ze de rode draad binnen het symposium. Hoe wordt er in de praktijk omgegaan met deze aspecten en welke kennis is er wetenschappelijk gezien op dit gebied? Ook wordt de ergometer tijdens dit symposium gepresenteerd: een meetinstrument dat objectief en betrouwbaar de fysieke belasting in werksituaties kan monitoren. Leer op deze dag zelf te meten en de ergometer te testen!

 

Programma

15.00 uur: Welkom en opening

15.30 uur: Lezing Hanneke Knibbe (LOCOmotion):  Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting: wat werkt, wat is hard nodig en wat kan nieuwe technologie voor je doen?

16.00 uur: Lezing Werna Schutrup (Liberein): Hoe houden we onze medewerkers ‘Fit voor Werk’?

16.30 uur: Pauze en demo stands

17.00 uur: Lezing Erik Woldring (Indes):  Meten is…. fysieke belasting weten!

17.30 uur: Discussie

18.00 uur: Afsluiting en Borrel 

 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over dit mini-symposium vind je op de website van Health Valley. Hier kun je je direct aanmelden voor deelname.