Minder professionals, meer doen, leuker werk? Bijeenkomst ZORG2025

21 maart 2019 15:30 - 17:00
Locatie
Café restaurant Dauphine; Prins Bernhardplein 175 Amsterdam

Graag nodigt Zorg2025 je uit voor de Zorg2025 bijeenkomst op donderdagmiddag 21 maart. Met dit keer als thema: Minder professionals, meer doen, leuker werk? De ZORG2025 netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd voor professionals en innovatieve ondernemers in zorg & welzijn, door Rabobank Amsterdam, Amsterdam Economic Board, de Kamer van Koophandel, Ahti en SIGRA.

De huidige en verwachtte arbeidsmarkttekorten maken het niet mogelijk om aan alle vraag naar Zorg en Welzijn te voldoen. De oplossing zit niet meer in de inzet van extra professionals maar in het ‘slimmer en anders werken’: we moeten dus met elkaar innoveren. De inzet van technologie moet eraan bijdragen dat taken worden weggenomen die niet leuk of belastend zijn. Zodat het werk vooral leuker wordt, het aantrekkelijker is in de Zorg en Welzijn te werken en huidige medewerkers worden behouden. Meer doen, minder mensen, leuker werk. 

Sprekers

Sanne van der Weegen - Senior onderzoeker eHealth - Vilans
'Meer tijd voor aandacht, door technologie'. 
Het tekort aan zorgverleners wordt steeds groter, ook in de langdurende zorg. Wat kan technologie voor dit vraagstuk betekenen en wat zijn de ervaringen met verschillende technologieën?

Prof. Brunner-la Rocca / Mw. J. Boyne -  MUMC+ | Maastricht Universitair Medisch Centrum
'Avatar Molly'.  
Hoe werkt een avatar samen met patiënten en wat is haar plek op de werkvloer? Wat is haar toekomst naarmate ze slimmer wordt? En wat betekent dit voor het verplegend personeel, een afdeling HR en voor de toekomst van een ziekenhuis?

Arend de Heus - Innovatiemanager – Abena
‘Slim incontinentiemateriaal’.
Hoe werkt het? Hoe kun je als ‘productleverancier’ helpen om de cultuur van een organisatie te veranderen omdat er anders gewerkt moet worden? Hoe implementeer je het en wat levert het op? Hoe gaat het slimme incontinentiemateriaal zich doorontwikkelen? En waarom heeft Abena samen met zorgaanbieders Evean en Philadelphia de Challenge ‘Verpleeghuis van de toekomst’ gewonnen?

Zet het in je agenda en meld je aan! 
De bijeenkomst is gratis.