Masterclass AI in de Gezondheidszorg

18 december 2023 16:30 - 19:30
Locatie
Polak building, Erasmus University Rotterdam

Verken de wereld van artificial intelligence met ons en krijg grip op zijn gevolgen voor de samenleving. Je krijgt de laatste ontwikkelingen mee van experts en leiders in het veld die hun eigen ervaringen en inzichten delen. De masterclass is tevens een mooie kans om te netwerken met gelijkgestemden.

Aanmelden

Wat vertelt AI in de radiologie ons over bredere toepassingen?

AI is voor sommigen een abstract fenomeen of nog mondjesmaat toegepast. Deze technologie is echter overal in de samenleving te vinden. Van aanbevelingsalgoritmen tot chatbotassistenten en het aansturen van warmtenetwerken – we kunnen niet om AI heen. Zo ook in de zorgsector zijn er ontwikkelingen op dit vlak, die moeten leiden tot betere zorg.

In deze masterclass kijken we naar deze AI-ontwikkelingen in de zorg door de lens van radiologie. Centraal staat hoe het wordt toegepast en wat de uitdagingen zijn van het maken van modellen die waarde toevoegen en succesvol geïmplementeerd kunnen worden. Verder zal er worden ingegaan op de gevolgen, hoe je oplossingen evalueert en welke kostenafwegingen je maakt.

Over de spreker Jan-Jaap Visser, Dr. Visser is muscoloskeletale radioloog en Chief Medical Information Officer van het ErasmusMC. Momenteel begeleidt hij 10 promovendi bij de validatie, implementatie en evaluatie van AI-algoritmen in medische beeldvorming. Hij is voorzitter van het Wetenschappelijk Comité van de European Society of Medical Imaging Informatics.

Over de dagvoorzitter Stefan Buijsman, Dr. Buijsman is assistant professor aan de TU Delft en managing director van het TU Delft Digital Ethics Centre. Hij richt zich op de informatie die verschillende stakeholders nodig hebben om op een verantwoordelijke manier AI-systemen te ontwikkelen en gebruiken. Daarnaast heeft hij drie populaire wetenschappelijke boeken geschreven over wiskunde en AI, waarvan er een in meer dan 20 landen verkrijgbaar is.

Doelgroep

  • Zorgbestuurders
  • Beleidsmakers
  • Medewerkers ministerie VWS
  • Zorgprofessionals

Programma masterclass


16.30 – 17.00 Inloop met koffie/thee

17.00 – 17.05 Introductie en welkom

17.05 – 17.50 Masterclass presentatie over AI in radiologie

17.50 – 18.05 Pauze met versnapering

18.05 – 18.55 Interactieve casusworkshop

18.55 – 19.00 Afsluiting

19.00 – 19.30 Borrel

Achtergrond

Dit programma wordt georganiseerd door het AI, data en digitalisatie domein van de convergentie van universiteiten (Erasmus MC, Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft) en door Erasmus Centre for Data Analytics, centrum voor data, digitalisering en AI aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het programma vindt plaats in de Erasmus Data Collaboratory in het Polak gebouw op de EUR-campus.

Aanmelden