Makeathon: Maak jij in 3 uur dé oplossing om mensen meer te laten bewegen?

10 februari 2020 16:00 - 20:00
Locatie
Junior Technovium, Heyendaalseweg 98, 6525 EE Nijmegen

Mensen gezond houden, oftewel ‘preventie’, zorgen dat mensen niet ziek worden, dat wordt een steeds belangrijker thema voor de toekomst. Het klinkt makkelijk maar hoe doe je dat nou? Een belangrijk onderdeel hiervan is zorgen dat mensen meer gaan bewegen, want dat voorkomt ziektes. In dit kader organiseren Health Valley, SingularityU Nijmegen Chapter en het ROC Nijmegen een ‘Makeathon’. In 3 uur tijd ga je samen met deskundigen op het Junior Technovium met je handen aan de slag om iets bijzonders te maken om mensen meer te laten bewegen. Misschien bedenk je wel dé oplossing om mensen meer te laten bewegen en krijg jij een podium op het Health Valley Event in maart 2020! Let op: er is slechts plek voor 25 mensen, dus meld je snel aan. 
 
Inleidend aan de Makeathon zullen inspirerende sprekers vertellen over het belang van bewegen voor de gezondheid en hun ervaring delen hoe zij mensen stimuleren om meer te bewegen. Aansluitend ga je in teamverband praktisch aan de slag met het ontwikkelen van een prototype om mensen te stimuleren tot meer bewegen. Hier zullen ook studenten van het ROC bij worden betrokken. 
 
Ter afsluiting zal ieder team zijn prototype presenteren en is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld met behulp van een 3D-printer een extra professionele stap te zetten in de uitwerking van de prototypes. Word jij enthousiast van het praktisch vormgeven van oplossingen om mensen meer te laten bewegen, schrijf je dan in via onderstaande link! 

Voor wie?

Iedereen die het leuk vindt om eens ‘out-of-the-box’ na te denken over het thema preventie in combinatie met meer bewegen. Er zullen ook 25 studenten van het ROC deelnemen. 
 

Afmelden

Als je je hebt aangemeld voor de Makeathon maar toch niet kunt deelnemen, dan verzoeken we je vriendelijk om dit voor 5 februari 2020 door te geven aan communicatie@healthvalley.nl.