Kwartaalsessie Human Capital Gezondheid en Zorg

10 maart 2022 14:30 - 15:45
Locatie
Online, georganiseerd door Health~Holland

Beste gezondheid en zorg-coalitiepartner,

Graag nodigen we u uit voor de kwartaalsessie Human Capital Gezondheid en Zorg op donderdag 10 maart, 14:30 – 15:45 uur.

De coalitie is in 2022 hard van start gegaan: de Transitieagenda Human Capital van het Maatschappelijk Thema Gezondheid en Zorg is gereed en onderschreven. De betrokken organisaties zijn volop bezig met de transitie. Tijdens deze kwartaalsessie brengen we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen én kijken we vooruit naar het komende jaar. 

Artificial intelligence: in en mét Gezondheid en Zorg

Een belangrijk onderdeel van de transitie is de toepassing van technologie. Artificial intelligence (AI) krijg een steeds belangrijkere plek in de gezondheid en zorg. Elke (toekomstige) professional, formeel en informeel, krijgt met AI te maken: van (huis)arts tot verpleegkundige en van GGZ-medewerker tot mantelzorger. Welke rol speelt deze technologie nu al in uw werk, en hoe gaat dit veranderen? En wat betekent dit voor de burger, ook in de rol van patiënt? 

Agenda

1.Transitieagenda Human Capital

De transitie is in volle gang, met de Transitieagenda als belangrijk uitgangspunt. Wat gaat er de komende tijd gebeuren, en wat betekent dat voor u? 

2.De Nationale AI Zorg cursus

Werkenden en studenten in de gezondheid- en zorgsector komen steeds vaker in contact met AI. Hoe krijgen zij de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben?

3.Nationale Learning Community voor implementatie in Gezondheid & Zorg

Edith van de Weg (NL AIC) vertelt over deze nieuwe samenwerking tussen het UMCU, Hogeschool Utrecht, RIVM en Provincie Utrecht, waar zij samen een generieke methode voor AI implementatie in Gezondheid en Zorg creëren voor studie en (beroeps)opleiding.

Praktische zaken

De kwartaalsessie vindt plaats op donderdag 10 maart, 14:30-15:45 uur. U kunt zich aanmelden via de mail. We zien ernaar uit u digitaal te ontmoeten.

Het definitieve programma en de link ontvangt u tijdig voorafgaand aan deze kwartaalsessie. Wilt u alvast meer informatie over dit onderwerp? Lees de flyer over het Maatschappelijk Thema Gezondheid en Zorg, de toekomstbeelden van de VWS-missies of de website.