Kracht van verbinding - World Design Embassies

21 oktober 2021 10:00 - 12:00
Locatie
SX Torenallee 3 5617 BA Eindhoven

Graag nodigen we u uit voor de bijeenkomst ‘’Kracht van verbinding’’ tijdens de Dutch Design Week op donderdagochtend 21 oktober 2021. 

Op talrijke plekken werken organisaties, in verrassende coalities, samen om onze gezondheid te bevorderen. Inspirerende en innovatieve initiatieven waar professionals en organisaties de verbinding hebben gezocht met partijen of professionals uit andere domeinen. Dit levert veel kennis en inzichten, maar ook vragen of uitdagingen in de samenwerking op.

In deze interactieve bijeenkomst delen we kennis over succesvolle samenwerking. En gaan we in gesprek over vragen en uitdagingen die jij als burger, professionals of als organisatie tegenkomt. Aan de hand van praktijksituaties binnen diverse initiatieven verkennen we hoe je met deze uitdagingen aan de slag kunt. 

Cascoland zal vertellen over de samenwerking in dit unieke initiatief. Cascoland is een internationaal netwerk van ontwerpers, beeldend kunstenaars, performers en academici. Ze zijn gericht op de ontwikkeling van een ecologisch en sociaal duurzame samenleving, zowel lokaal als mondiaal.

Een van de initiatieven van Cascoland is de Eendagszaak. Dit biedt ondernemende bewoners uit de buurt de gelegenheid om wekelijks voor een dag eigenaar van de Eendagszaak te zijn. Kan de Eendagszaak een sleutel zijn naar een gezondere en zorgzame buurt door zorgvragen uit de buurt beter te signaleren, die bespreekbaar te maken of aan te kaarten bij professionele hulpverlening? Cascoland wil onderzoeken hoe buurtbewoners, ondernemers en professionele hulpverleners tot een integrale gebiedsgerichte aanpak kunnen komen, waarbij zorgvragen op straatniveau worden gesignaleerd en op professioneel niveau worden aangepakt. 

Na de presentatie zal er een interactief gedeelte volgen waarin de uitdagingen van de deelnemers besproken zullen worden. Verder is er de mogelijkheid om te netwerken. Na afloop van de bijeenkomst bestaat de mogelijkheid om een rondleiding op de tentoonstelling van de Embassy of Health te volgen. De rondleiding vindt plaats tussen 12.00 en 13.00 uur.

Locatie & tijd

21 oktober 10.00 - 12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
SX, Torenallee 3, Eindhoven

Programma

9.30       Inloop

10.00    Welkom, introductie & kennismaking

10.20    Presentatie Cascoland/inspiratie & aansluitend vragen

10.55    Korte pauze

11.00    Aan de slag! Eigen uitdaging inbrengen & zelf doen

11.50    Afsluiting

12.15    Vertrek naar Klokgebouw voor rondleiding Embassy of Health

Aanmelden

Deelnemen aan deze bijeenkomst is gratis. De bijeenkomst is interactief en we vragen een actieve bijdrage van deelnemers. U kunt zich aanmelden via deze link. Voor de rondleiding moet u in het bezit zijn van een DDW-ticket.

Embassy of Health

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Health~Holland, en maakt onderdeel uit van de Embassy of Health. Embassy of Health is een initiatief van Philips Experience Design, DesignLab UTwente, Maxima MC, Health~Holland, AMS-IX, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Health Hub Utrecht, Waag en Dutch Design Foundation

Meer informatie: https://www.worlddesignembassies.com/health