Kickoff Challenge 'Verpleeghuizen van de Toekomst'

20 januari 2018 09:30 - 08:30
Locatie
Volgt nog

Tijdens de e-Health week vindt op 20 januari 2018 de kickoff van de Challenge 'Verpleeghuizen van de Toekomst' plaats.

Een initiatief van het ministerie van VWS met als doel het aantrekkelijker maken van werkzaamheden van de zorgprofessional. Daarbij staat het vergroten van de kwaliteit en veiligheid van zorg met behulp van nieuwe technologieën voorop. 

Wat valt er te winnen?

De tien genomineerden ontvangen begeleiding bij de implementatie van nieuwe technologie in hun verpleeghuis:

  • Voor twee dagen per week (gedurende tien maanden) een deskundige op het gebied van het inpassen van nieuwe technologieën in de dagelijkse werkprocessen van het verplegend en verzorgend personeel.
  • Ondersteuning bij het meten van de effecten van de technologie door een deskundig bureau.

Daarnaast maken genomineerden kans op de titel Zorgvernieuwer 2019. Deze titel gaat naar de combinatie die het implementatietraject het meest succesvol afrondt.

Wie kunnen er deelnemen?

Om deel te nemen aan de Challenge moet een verpleeghuis of de overkoepelende zorgorganisatie met minimaal één ander verpleeghuis een voorstel indienen voor de opschaling van bewezen effectieve technologie. Aanmelden kan vanaf 20 januari 2018 

 

Meer informatie volgt na de kickoff

Mocht je op dit moment al meer informatie wensen of je als partner willen aanbieden, dan kan je contact opnemen met Marianne van den Berg (VWS) via 06-29978205 of Martin Holling (VWS) via 06-21101884.