Inspirator | Sustainable Healthcare Challenge

30 november 2023 19:00 - 21:30
Locatie
Social Impact Factory, Utrecht

Wil jij je kennis verrijken en leren navigeren door de zorgjungle? Kom dan naar de Inspirator van de Sustainable Healthcare Challenge! Op 30 november, van 19:00-21:30u, word je meegenomen in de wereld van Passende zorg. 

De Inspirator vindt plaats in de Social Impact Factory in Utrecht. 

Koop je ticket

Programma

18:30: Inloop
19:00: start bijeenkomst door dagvoorzitter
19:15: Spreker: Jan Kremer (hoogleraar Zorg & Samenleving, RadboudUMC)
19:45: Spreker: Maartje Claassen (oprichter SARA Robotics)
20:15: Pauze
20:30: Spreker: Michiel Dijkman (directeur Economic Board Utrecht)
21:00: Afsluiting en netwerkborrel

Ontdek de weg door de zorgjungle met onze sprekers:

Jan Kremer is hoogleraar Zorg & Samenleving in het RadboudUMC. Hij heeft veel ervaring in de zorg vanuit zijn rollen als gynaecoloog, adviseur en toezichthouder. Naast zijn werk in het RadboudUMC is Jan werkzaam als speciaal gezant Passende Zorg bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Milieu. Om de zorg toekomstbestendig te maken is vernieuwing van het zorgstelsel noodzakelijk. Als belangrijk deel van de oplossing wordt volop ingezet op passende zorg. Passende zorg is zorg die bewezen effectief is en waarde toevoegt, die samen met zorgverlener en patiënt tot stand komt. Als speciaal gezant Passende Zorg ontwierp Jan het kader voor Passende zorg en de beweging naar deze zorg gestimuleerd en geconcretiseerd. 

Maartje Claassen is de oprichter van SARA Robotics, een snelgroeiende start-up die een verschil weet te maken in de zorg. SARA Robotics ontwikkelt software voor zorgrobots, waarmee ze een betere werkbalans voor zorgverleners creëren en extra zorg kunnen bieden. De software van SARA is gepersonaliseerd per zorglocatie, waardoor zorgrobot SARA altijd weet welke cliënt ze tegenover zich heeft. Zo kan SARA persoonlijke zorg verlenen en op deze manier de zorgverleners te ontlasten. Maartje zal vertellen over de groei die ze met SARA Robotics heeft gemaakt en alle ups & downs die hierbij kwamen kijken. 

Michiel Dijkman is directeur bij Economic Board Utrecht (EBU). Het doel van de EBU is de regio Utrecht wereldwijd op de kaart zetten op het thema ‘gezond’. Het gaat hierbij om een samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen en lokale overheden. Michiel heeft veel ervaring in het bedrijfsleven. De afgelopen jaren werkte hij bij verschillende internationale bedrijven, waaronder bij Rabobank, APG en Samsung. 

Ik ben erbij!

Bron: Sustainable Healthcare Challenge

Flyer: Inspirator - Navigeren door de zorgjungle. Ontdek de weg door de zurgjungle met Jan Kremer (Hoogleraar Zorg & Samenleving), Maartje Claassen (oprichter SARA Robotics) en Michiel Dijkman (directeur Economic Board Utrecht). 30 november, 19:00-21:00, Social Impact Factory Utrecht