Inspirator | Gepersonaliseerde zorg: van data naar oplossing

08 februari 2024 17:00 - 19:00
Locatie
IG&H, Papendorp, Utrecht

De Inspirator events staan in het teken van het inspireren van studenten en young professionals aan de hand van voorbeelden van innovatie en ondernemerschap in de gezondheidszorg. Dit zijn bijvoorbeeld nét gestarte ondernemers, ouwe rotten in het vak of juist inspirerende boegbeelden die op een andere manier invulling geven aan ondernemerschap in de zorgsector. Het is de uitgelezen kans om in contact te komen met verschillende spelers in de zorg, maar ook met medestudenten en/of young professionals met één gemeenschappelijke interesse: innovatie in de gezondheidszorg. 

De volgende Inspirator staat gepland op 8 februari 2024 en wordt georganiseerd in samenwerking met onze partner IG&H. Het thema van deze bijeenkomst is Persoonsgerichte innovatie: van data naar oplossing

Aanmelden

Let op: aanmelden kan tot uiterlijk 30 januari. 

Programma

16:30 – Inloop met koffie en thee
17:00 – Opening
17:10 – Rogier Croes (Tante Co)
17:40 – Spreker Bas Leerink (IG&H)
18:00 – Workshops
Keuze uit: 1) Data in de zorg of 2) Design Thinking
19:00 – Netwerkborrel

Rogier Croes

Rogier Croes is een gedreven ondernemer met een hart voor de zorg. Zijn passie is duidelijk: hij wil bewoners van verpleeghuizen weer een stem geven. Met Tante Co biedt hij een slimme, speelse en laagdrempelige manier om de mening van bewoners te verzamelen. In zijn keynote zal Rogier delen hoe Tante Co waardevol inzicht geeft in de behoefte en meningen van de bewoners en hoe deze data vervolgens wordt gebruikt om echt iets terug te geven aan de bewoners. 

Bas Leerink

Innovaties hebben de stroom tegen. Er wordt enorm geïnnoveerd en geëxperimenteerd in de zorg. Maar, zonder passende financiering, goede regulering en gedeelde verantwoordelijkheid komen we niet vooruit. Transformatie is bovendien mensenwerk. Hoe je hiermee om kunt gaan en dus met innovatie de benodigde vooruitgang in de zorg kunt boeken zal centraal staan in de keynote van Bas Leerink. 

Workshops

Het tweede deel van de Inspirator bestaat uit een workshop. Hierbij kun je kiezen uit een workshop over Data in de zorg of een workshop over Design thinking. 

Data in de zorg: De wachttijden in de zorg nemen nog steeds erg toe. Hiervan wordt door Nederlandse ziekenhuizen continu data verzameld. Welke inzichten kunnen hieruit gehaald worden en wat is de impact op de Nederlandse gezondheidszorg?

Design thinking: Hoe stel je de wens van de eindgebruiker écht centraal? In deze interactieve Design Thinking workshop ontdek je de kunst van creatief denken en leer je methoden om innovatieve oplossingen te creëren. Verwacht een hands-on benadering, samenwerking en praktische toepassingen die direct impact hebben aan de hand van een uitdagende zorgcasus.

Locatie

De Inspirator zal plaats vinden op het kantoor van IG&H. Dit bevindt zich in Papendorp. Het adres is Hondiuslaan 102, 3528 AC, Utrecht. 

Aanmelden

Bron: Sustainable Healthcare Challenge

 

Links een blauw vlak met tekstuele info over het evenement: "Inspirator. Persoonsgerichte zorg: van data naar oplossing. Rogier Croes (Tante Co) over de impact die je kan maken aan de hand van inzicht in je doelgroep. Bas Leerinkg (IG&H) over hoe je met innovatie daadwerklijk vooruitgang in de zorg an realiseren. En volg een workshop Data in de zorg of Design Thinking!" Het rechtervlak bestaat uit een foto van de handen van twee mensen, die elkaar vasthouden