Innovatiemissie ‘emerging technologies in health’

23 oktober 2022 - 28 oktober 2022
Locatie
Boston (Verenigde Staten)

Bent u actief in de medtech sector? Wilt u kansen en ontwikkelingen van uw technologie verkennen in Boston en één van de grootste medtech beurzen ter wereld bezoeken? Ga dan mee met de innovatiemissie naar Boston van 23 tot en met 28 oktober 2022.

Boston wordt gezien als de mondiale hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences en medische technologie. 18 van de 20 grootste biotech bedrijven ter wereld zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten. De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad.

Tijdens deze innovatiemissie organiseren we een design challenge, waarbij de deelnemers samen met Amerikaanse partners aan de slag gaan. Dit heeft als doel samen innovatieve ideeën te ontwikkelen en internationale samenwerkingen te starten. In dezelfde periode als de innovatiemissie vindt in Boston één van de grootste beurzen in deze sector plaats, de ADVAMED MedTech Conference.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor:

 • professionals uit de medtech sector;
 • experts vanuit bedrijfsleven, onderzoeksorganisaties en (academische) ziekenhuizen met verschillende technische achtergronden die in multidisciplinaire teams samenwerkingsprojecten met organisaties in Boston willen ontwikkelen. Denk daarbij aan technische en klinische expertise op het gebied van sensoring, fotonica, kunstmatige intelligentie, bio-informatica, robotica, systeembiologie, nanotechnologie, imaging en orgaan-op-chip technologie.

Specifiek voor de design challenge nodigen wij professionals die betrokken zijn bij onderzoek en ontwikkeling van technologie uit om deel te nemen.

Doelen van deze missie

 • Professionals laten oefenen met scenario's waarbij ze via samenwerkingssessies: 
  • hun waarde als potentiële toekomstige partners aan elkaar kunnen laten zien;
  • de ruimte creëren voor het ontwikkelen van oplossingen die op termijn tot R&D-samenwerking kunnen leiden.
 • Het stimuleren van multidisciplinair denken in de medtech sector, door het samenbrengen van verschillende disciplines, sectoren, expertises en methodes.
 • Relevante expertise en technologie aan de partners in Boston laten zien.
 • Het vinden van R&D-samenwerkingspartners en business leads.

Programma

 • Medio september: startbijeenkomst & voorbereiding design challenge
 • Zondag 23 oktober – woensdag 26 oktober: ADVAMED MedTech Conference & flankerende activiteiten
 • Donderdag 27 – vrijdag 28 oktober: Design Challenge

Zie voor details: Innovatiemissie Boston (VS): Emerging Technologies in Health

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan deze fysieke innovatiemissie? Meldt u dan vóór 5 augustus 2022 aan via dit online registratieformulier.

Het is ook mogelijk om u alleen voor deelname aan de beurs aan te melden. Het aantal plaatsen voor deelname aan de rest van programma is beperkt. Om deze missieonderdelen succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat de experts die deelnemen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de het programma vallen. Multidisciplinaire kennis- en ervaringuitwisseling tussen academici en industrie staat centraal. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan het gehele programma. We selecteren de deelnemers op basis van diversiteit en aansluiting op de doelstellingen van deze missie. Wij bevestigen deelname aan de missie na sluiting van de aanmeldperiode.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze fysieke innovatiemissie bedragen €250 exclusief btw per persoon. Deelnamekosten design challenge tijdens de innovatiemissie bedragen additioneel € 250 per persoon. Deelname is exclusief de kosten voor de ADVAMED MedTech Conference.Via ons programma krijgt u korting voor de conferentie en is de prijs $ 995.

Meer informatie
Meer informatie over deze innovatiemissie en het voorlopige programma leest u op de RVO website.