Health Inequality Summit: Van inzicht naar doen: de rol van overheid, wetenschap en bedrijfsleven

18 oktober 2024 09:00 - 16:00
Locatie
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Op 18 oktober 2024 organiseert IQVIA de eerste Health Inequality Summit, met als titel: ‘Van inzicht naar doen: de rol van overheid, wetenschap en bedrijfsleven’.

Met deze summit wil IQVIA samen met haar partners bijdragen aan het terugdringen van gezondheidsverschillen in Nederland. Er wordt verteld over lopende interventies, regionale initiatieven en Health Data Space Amsterdam.

Wil jij vanuit overheid, wetenschap of bedrijfsleven ook bijdragen aan een doorbraak in de aanpak van gezondheidsverschillen in Nederland? Schrijf je nu in voor de Health Inequality Summit en wees verzekerd van jouw plek.

Programma

Het ochtendprogramma richt zich op bestaande inzichten in gezondheidsverschillen en barrières om deze terug te dringen. Ilona Kickbusch (WHO) geeft als keynote speaker een internationaal perspectief, waarna verschillen academische centra hun inzichten delen.

Het middagprogramma richt zich op lopende interventies en op de gezamenlijke inspanning om deze barrières op te heffen. Er wordt hierbij aandacht besteed aan regionale initiatieven om gezondheidsverschillen aan te pakken en de rol die data hierbij speelt.

Jeroen Maas (Philips) geeft ’s middags een presentatie over ons initiatief Health Data Space Amsterdam.

De dag sluit af met een paneldiscussie, waarin er met elkaar afspraken worden gemaakt over het doorbreken van de barrières.

Bekijk het complete programma van de Health Inequality Summit, met alle presentaties en sprekers.

Meer informatie

IQVIA zet zich in voor het beschikbaar maken en analyseren van gezondheidsdata. Overheden, wetenschap en bedrijfsleven gebruiken de inzichten die hieruit voortkomen voor het verbeteren van kwaliteit en doelmatigheid van zorg. Analyses richten zich in toenemende mate op de gezondheid van specifieke populaties. Hierin constateren IQVIA en hun partners in toenemende mate verschillen.

Bron: Amsterdam Economic Board