Healing Environment

19 november 2019 13:00 - 17:00
Locatie
LocHal, Tilburg

Architecten, ontwerpers, kunstenaars en musici kunnen veel bijdragen aan een prettige zorgomgeving ofwel ‘een healing environment’. De provincie Noord-Brabant draagt bij aan het ontwikkelen van praktijkonderzoek op dit gebied via de Impulsgeldenregeling. Ontwerpers Justine Kontou en Marthe Biezen sloten dit jaar hun pilotproject ‘The Design of Spatial Well-Being’ af en delen deze middag graag hun kennis met jou en andere experts.

Spatial Well-Being

Onze fysieke omgeving heeft veel invloed op onze gezondheid en of we ons prettig voelen. Hoe we die omgeving vormgeven is dus eigenlijk heel erg belangrijk voor ons functioneren en handelen, zeker ook in de zorg. Als je bij het inrichten van je omgeving rekening houdt met alle zintuigen en de positieve werking van de natuur dan draagt dat bijvoorbeeld bij aan een lager stressniveau. Wetenschappelijk bewijs vinden we in de omgevingspsychologie maar deze kennis wordt nog mondjesmaat in praktijk gebracht.

Laat je deze middag inspireren met praktijkvoorbeelden. Ook kun je speeddaten met deze pioniers.

Programma

13.00 – 13.30 uur | Inloop met koffie en thee
13.30 – 13.40 uur | Welkom door Atty Bax, Adviseur kunst, zorg en gezondheid Kunstloc Brabant
13.40 – 14.10 uur | Justine Kontou en Marthe Biezen over The Design of Spatial Well-being bij GGZe en Conservatorium Hotel Amsterdam. Een zintuiglijk ontwerp- en onderzoeksproject. Vormgeving op basis van recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van licht, geluid, materiaal en kleur. Wat betekent deze manier van werken voor jou als ontwerper?
14.10 – 14.40 uur | Leonie Grootveld, architect (EGM architecten), de invloed van architectuur
14.40 – 15.00 uur | Pauze
15.00 – 15.30 uur | Dick Thole, over muziek en ontspanning
15.30 – 16.00 uur | Claudia de Vos, Geurambassadeur/ Geurpsychologie | Geur Kunst
16.00 – 17.00 uur | Drankje ter afsluiting en speeddates max. 10 minuten per persoon met de sprekers en Kunstloc Brabant. Maak kennis met elkaar, wie weet kun je in de toekomst wat voor elkaar betekenen.

'Tot op heden wordt nog weinig gebruik gemaakt van een gerichte toepassing van kunst en design ten behoeve van gezonde gebouwen' - Justine Kontou en Marthe Biezen

Klik hier om je aan te melden.