Festival Gelukkig en gezond in Utrecht!

20 september 2018 09:00 - 07:00
Locatie
Theater aan de Slinger, Houten

Utrecht is in veel opzichten een unieke regio. Centraal in het land gelegen, de kleinste van alle provincies, een groot percentage hoger opgeleiden, veel dienstverlenende bedrijven en kennisinstellingen, een bible belt, jonge mensen in de stad en vergrijzing in het buitengebied. De regio kent om deze reden specifieke successen én uitdagingen en daarmee kansen om goede voorbeelden te delen én gezamenlijk oplossingsrichtingen te bedenken.

Op 20 september 2018 komen onder dagvoorzitterschap van Jocko Rensen (wethouder gemeente Montfoort) en Walter Amerika (U CREATE) inwoners, beleidsmakers, ondernemers, professionals en onderzoekers uit het sociale en zorgdomein samen. Op die dag wordt gewerkt aan belangrijke gemeenschappelijke thema’s: wijkgerichte preventie, digitale transformatie en een aantrekkelijke arbeidsmarkt.

 

Programma

Ontvangst: 09.00 – 09.45 uur

Ochtend/plenair: 09.45 – 11.45 uur

  •  De toekomst: iedereen doet mee!? Carolien Plevier (GGDrU) en Hanneke Schreurs (Dienst Volksgezondheid) geven inzicht in de nieuwste epidemiologische inzichten voor onze provincie.
  • Samen gezond, samen gelukkig. Pieter Hooimeijer (Universiteit Utrecht) toont welke demografische ontwikkelingen en verschuivingen de regio staat te wachten.
  • Ruimte voor innovatie en technologie helpt mentale gezondheid.  Floor Scheepers van het UMC Utrecht bespreekt hoe je ruimte creëert voor innovatie in de psychiatrie.
  • Panelgesprek

Lunch: 11.45 – 13.00 uur

Middag/werktafels: 13.00 – 14.15 uur (ronde 1) en 14.30 – 15.45 uur (ronde 2)

 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over dit event kun je vinden via deze link. Daar kun je je ook aanmelden voor deelname.