Een nieuw medicijn: Virtual Reality in de Medische Sector (#DTW2019)

20 mei 2019 13:30 - 16:30
Locatie
De Effenaar, Eindhoven

In één middag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van VR in de zorg. Laat je inspireren en beleef o.a. MedKitVR en PlaygroundVR.

Event

Stel je voor: je patiënt heeft een avontuur beleefd, terwijl hij of zij eigenlijk een prik heeft gehad. Of een patiënt die voor het eerst een bepaalde operatie moet ondergaan, gedraagt zich alsof het de zoveelste keer is.

Virtual Reality gaat de medische sector volledig veranderen. Toepassingen als trainingen voor doctoren, informeren van patiënten en het verlagen van stress door entertainment hebben inmiddels hun waarde zelfs wetenschappelijk bewezen. Maar de technologie brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe implementeer je Virtual Reality in de dagelijkse routine? Hoe ga je om met hygiëne? En hoe trainen we personeel om de technologie maximaal te benutten?

Tijdens dit event zullen nog nooit eerder vertoonde zorginnovaties te zien zijn. Na het bijwonen van dit event ben je op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen van Virtual Reality in de zorg. Drie sprekers zullen ingaan op de verschillende kansen (en uitdagingen) van de technologie en bieden jou inspiratie en oplossingen om ermee aan de slag te gaan.

Wil jij weten hoe je de kansen van Virtual Reality optimaal kan benutten in de zorg? Kom tijdens de Dutch Technology Week op maandag 20 mei naar de Effenaar. Meld je gratis aan via dit Eventbrite evenement! (inschrijven is verplicht)

Details:

Inloop: 13:30 - 14:00

Start evenement: 14:00

Einde evenement: 16:30

[Complete programma met exacte tijden komt zo snel mogelijk online.]

Over de organisatoren: MedKitVR & PlaygroundVR

De kracht van Virtual Reality technologie toegankelijk maken voor de gehele zorgsector: dat is de missie van MedKitVR. De service en platform van MedKitVR is dé manier voor o.a. ziekenhuizen om te starten met Virtual Reality. Met een uniek pakket bestaande uit brillen, opbergkast en software wordt het personeel compleet ontzorgd. Medewerkers van het ziekenhuis kunnen zich focussen op hun eigen expertise en werk en hoeven zich geen zorgen te maken over de technische kant van VR Het bijbehorende MedKitVR platform maakt het eenvoudig om nieuwe applicaties van ontwikkelaars eenvoudig op de brillen te zetten.

Daarnaast wordt standaard de PlaygroundVR applicatie meegeleverd: een virtuele speeltuin voor kinderen in het ziekenhuis waar ze gezamenlijk in kunnen spelen, praten en even weer kind kunnen zijn buiten in de speeltuin. Een tak kan een zwaard van een ridder zijn en met een stuk touw is het een hengel: de fantasie mag de vrije loop!

Registreer je hier!