Dutch Hacking Health Amsterdam

11 april 2019 - 10 april 2019
Locatie
Broedplaats Contact Amsterdam

Goede gezondheid voor alle inwoners van de Amsterdam Metropoolregio, dat is het doel van de Health Hackathon die Amsterdam Economic Board komend voorjaar organiseren.
Doe je mee?

De regio Amsterdam wil dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben. Dit prachtige doel is alleen bereikbaar door de gezondheid en zorg in de stad te verbeteren. Professionals uit zorg en welzijn, onderzoekers en andere creatieve denkers in de regio hebben net als patiënten vaak goede ideeën over hoe de zorg en gezondheid beter kunnen. Meestal blijft het echter bij een idee. Vanaf april gaat dat veranderen. Dan organiseren de Amsterdam Economic Board, SIGRA de eerste editie van Hacking Health Amsterdam.

Heb jij een idee waar de teams tijdens de hackathon aan kunnen werken?

In  de komende periode worden verschillende bijeenkomsten bij zorgorganisaties en samen met Cliëntenbelang Amsterdam georganiseerd. Hier worden problemen, ideeën en zorgdromen opgehaald. Met hulp van van Hacking Health Amsterdam maak je pitches tijdens meet-ups. Meld je ideeën of uitdagingen hier aan.

Globaal programma Hacking Health Amsterdam

  • Op donderdag 11 april start de hackathon om 16.00 uur. Dan presenteren de deelnemers die een idee of uitdaging hebben ingebracht hun pitches. Mocht je zelf niet pitchen, dan kun je op basis van de pitches een team zoeken waar je graag aan bij wil dragen. Deze teams worden op de donderdagavond gevormd en gaan de rest van het weekend gezamenlijk aan de slag.
  • Op vrijdag 12 april ga je van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat met je team aan de slag om het idee te realiseren in prototypes. Je krijgt de kans om je ideeën voor te leggen aan een groep ervaren coaches én je kunt interessante workshops volgen zodat je alles uit je idee en team kunt halen.
  • Op zaterdag 13 april worden de teams met een extra ‘roast’ door de coaches en een speciale pitchtraining klaargestoomd voor de middag: Demo Day.
  • De demo’s worden gegeven voor alle deelnemers en een deskundige jury. Na het juryberaad worden de prijswinnaars bekendgemaakt en eindigt het programma om 18.00 uur.

Follow up en prijzen

Prototypes en ideeën die potentie hebben om een echte innovatieve toepassing te krijgen kunnen begeleiding verwachten van coaches en een plaats in het innovatieplatform van SIGRA. Een deskundige jury beoordeelt de verschillende concepten. De winnaars worden beloond met diverse prijzen waarmee de kans op realisatie flink wordt vergroot.

Meld je aan als deelnemer!

Kortom: een uniek evenement dat je niet moet missen. Dus…. loop je over van ideeën om de zorg en welzijn te verbeteren? Of zet je graag jouw expertise in om de ideeën van anderen te realiseren? Ben je patiënt, zorg- of welzijnsprofessional, designer, ondernemer, programmeur of gewoon liefhebber met een goed idee? Doe dan 11 t/m 13 april 2019 mee aan Hacking Health Amsterdam. Voor meer informatie of aanmelden kijk hier.

Over Hacking Health Amsterdam

Hacking Health Amsterdam is een onderdeel van Dutch Hacking Health. Op initiatief van de Amsterdam Economic Board, SIGRA, Gloedmakers en FRIZ!, vindt het dit jaar voor het eerst ook in Amsterdam plaats. Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de zorg en gezondheid in de Metropoolregio Amsterdam. Tijdens ons evenement staan niet de patiënt en zijn ziekte centraal, maar de bewoner en zijn gezondheid.

Ook Royal HaskoningDHV, Quint Wellington Redwood, SeederDeBoer, OLVG , Gemeente Amsterdam, Contact en Solvo doen mee. Op weg naar een prachtig evenement waarbij de gezondheid van de inwoners van de Amsterdamse regio centraal staat! 

Klik hier om je aan te melden.