Challenges voor Tech & IT vanuit de gezondheidszorg

12 oktober 2023 16:00 - 17:30
Locatie
Online

Tech- en IT-innovators opgelet!

Op 12 oktober van 16.00- 17.30uur hebben we jou als gids nodig om ons buiten de gebaande paden van de gezondheidszorg te leiden! We dagen je uit om innovatieve oplossingen te bedenken voor de meest prangende problemen in de zorgsector. Speciaal voor tech- en IT-innovators hebben we drie challenges rechtstreeks van zorgorganisaties voor je klaarstaan.

Dit is jouw kans om nieuwe contacten te leggen, jouw unieke innovatieve ideeën te koppelen aan de oplossing van ons probleem en samen te werken aan een toekomst van verbeterde zorg. Dit zal gebeuren aan de hand van drie challenges die online worden gepresenteerd. Vervolgens splitsen we ons op in break-out rooms voor diepgaande toelichtingen en interactieve vraag- en antwoordsessies per challenge.

Ben jij de pionier die het verschil gaat maken? Doe mee en dan zien we je graag digitaal op donderdag 12 oktober!

Direct aanmelden

Challenge 1: Icoon-gestuurd rapporteren (Thebe / Vitalis)
Het rapporteren van zorghandelingen kost veel tijd en is niet vaak even uniform. Het gebruik van symbolen of iconen kan de rapportage-efficiëntie verbeteren en verschillende voordelen bieden, zoals eenvoudige communicatie, tijdbesparing, uniformiteit en stimulering van toegankelijkheid onder medewerkers met een taalbarrière.

Challenge 2: Direct inzicht in patiënt informatie en taken (Cardia Zorg / Respect Zorg)
In de zorg werken veel tijdelijke, nieuwe of zelfstandige medewerkers. Het kan dus voorkomen dat een patiënt redelijk onbekend is bij de zorgmedewerker. Om efficiënt te werken en ook persoonsgerichte zorg te kunnen leveren, zou het fijn zijn als de medewerker via bijvoorbeeld een QR-code alle belangrijke informatie over de desbetreffende patiënt in een overzicht kan verkrijgen inclusief de activiteiten/handelingen die de professional dient te doen. Zo is de medewerker meteen op de hoogte van de belangrijkste informatie die nodig is om de juiste zorg te leveren. 

Challenge 3: Zoeken naar mensen en middelen op de werkvloer (tanteLouise / Anders Werken in de Zorg
Het zoeken naar mensen (denk aan collega’s of juist patiënten/cliënten) en middelen (tillift, bloeddrukmeter, etc) is een uitdaging die bij veel zorgorganisaties kostbare tijd van medewerkers kost. Hoe kunnen we door middel van sensoren, of andere technologische toepassingen ervoor zorgen dat collega´s elkaar en belangrijke gebruiksvoorwerpen snel kunnen lokaliseren?

Praktische informatie 

Datum: 12 oktober
Tijd: 16.00 - 17.30 
Locatie: Online via Teams

 Aanmelden 

Wil je meer informatie over de Challenges? Neem dan contact op met projectleider Aaron Possen via aaron@cic-westbrabant.nl

Bron: Care Innovation Center West-Brabant

Man zit achter een computer. Op het scherm staat de datum en tijd van de sessie, 12 oktober, 16:00-17:30